Борјану трећи пут признање "Илија Пантелић"

БЕОГРАД: Голман Црвене звезде Милан Борјан проглашен је за најкориснијег чувара мреже Суперлиге Србије у традиционалној анкети Монда и Синдиката професионалних фудбалера Независност.
b
Фото: EPA-EFE/YOAN VALAT

Канадски репрезентативац завршио се сезону са три и по поена предности у односу на најближег пратиоца и најозбиљнијег конкурента Боривоја Ристића из нишког Радничког.

"Ово признање је круна сезоне у којој је Црвена звезда потврдила доминацију на домаћој сцени и на достојан начин репрезентовала српски фудбал у Лиги шампиона. Велика ми је част што по трећи пут у каријери добијам награду која носи име легендарног југословенског голмана Илије Пантелића. Судбина свих чувара мреже широм света је иста, памте нас углавном по грешкама које направимо једном или два пута у целој сезони, а брзо заборављају све интервенције и све добро што смо урадили у дужем временском периоду", рекао је Борјан на конференцији за медије у 'Корето бару'' на Савском кеју.

Искусни чувар мреже је блистао у квалификацијама и групној фази Лиге шампиона и нада се да му ова сезона неће остати упамћена по киксу у финалној утакмици Купа Србије који је кумовао победоносном голу Бојана Остојића.

"Деси се, Боже мој. И најбољи греше. Моја процена је била да могу да изађем на ту лопту и да је ухватим. Сударио сам се са Милуновићем и нисам могао да интервенишем. Битно је да та једна грешка неће утицати на моје самопуздање. Научио сам да се борим са проблемима и сигуран сам да ћу и ово брзо заборавити. Једва чекам почетак нове сезоне у којој желимо још једном да нападнемо Лигу шампиона и дуплу круну у домаћем првенству", поручио је Борјан, кога ускоро очекује учешће на Голд купу са репрезентацијом Канаде.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести