Бранислав Ивановић: Бог нас је наградио

Капитен Бранислав Ивановић није скривао радост након меча са Грузијом, који је био веома деликатан.
ivanovic i kolarov, fss
Фото: ФСС

„Заслужили смо да одемо уРусију,немерљиво је колико нам значи овај успех. Искрено, Грузија је доминирала, нисмо успели да играмо под притиском и зато ће овај меч што се игре тиче  брзо пасти у заборав. Можемо и морамо да славимо овај успех. Наша земља је на Светском првенству, ово смо дуго чекали“, поручио је предводник ове генерације Бане Ивановић.

Уследио је кратак осврт на пређени пут.

„Свака утакмица је била тежа од претходне, када гледам из ове перспективе. Последњи корак је био најтежи. Били смо смушени, али смо забележили велики тријумф, иако смо имали јако турбулентних периода. Бог нас је наградио. Мислим да ова генерација има потенцијал и нема шта да изгуби на Мундијалу.“

Ивановић се посебно радује што је домаћин Мундијала Русија.

„Сјајна земља, у којој сам провео добар део каријере, сваки стадион биће ми као домаћи терен, организација ће бити врхунска. Цела генерација живи за првенство, створили смо атмосферу која ће дати резултате у будућности“, поручио је Ивановић.

Головима и асистенцијама Душан Тадић је израстао у централну фигуру репрезентације у овом квалификационом циклусу.

„Немам праве речи да опишем како се осећам. Толико одрицања и толико борбе, труд се исплатио. Сви смо дали допринос: играчи, стручни штаб, Савез и навијачи. Драго ми је што смо подарили ово нашој земљи. Пао нам је велики камен са срца, знали смо да морамо да победимо, нико то није желео више од нас. Борили смо се за ово, подарили смо велику радост нацији. Нека су нам мало звиждали навијачи, успели су да нас тргну“, у једном даху је рекао Тадић.

Пад у игри био је видљив у последња два кола.

„Није било сјајно, можда нас је оптеретило то што су утакмице биле од велике важности. Има времена, анализираћемо шта смо радили добро и шта треба да поправљамо. Ипак, остварен је циљ и то је најважније у овом тренутку. Нисмо ушли у меч како смо желели. Понављам, мени је најдраже због публике, мислим да сам тренутно најсрећнији човек на свету.“

Сузе у очима великог броја играча доказ су гомиле потрошених емоција.

„Многи фудбалери нису могли да сакрију сузе. Ми волимо наш народ и никад не скривамо емоције. Било је много одрицања, много смо се “дали” и то нам се вратило. Не сећам се ни шта сам рекао саиграчима, знам да сам их све грлио. Прославићемо како треба, јер нам је овај меч био велики терет“, завршио је Тадић. 

З. Рангелов

Пријовићев гол каријере

Средином квалификација стигла је дозвола да Александар Пријовић, момак рођен у Сент Галену, може да брани боје Србије. И на дебију против Велса је показао да може да помогне када је сјајаном асистенцијом омогућио Митровићу да изједначи резултат. И против Грузије био је Муслинов yокер са клупе, овога пута реванширао му се Митровић додавањем.

„Ово је велики дан за мене. Ја сам Србин из иностранства, нисам могао да бирам где ћу да се родим, али сам Србин 100 одсто. Може се рећи да ми је ово најзначнији гол у каријери. То се сања када сте дете, да дате битан гол за државу. Много ми је драго што смо изборили пласман у Русију и обрадовали нацију. Када сам постигао погодак, само сам се захвалио Богу. Чекао сам толико година на овако нешто, скоро сам остао без даха, а онда је кренуло славље“, рекао је Пријовић.

Председник ФСС Славиша Кокеза: Година српског фудбала

Већ на старту председничког мандата Славиша Кокеза може да се похвали, слободоно се може рећи,историјским успехом репрезентације Србије која се пласирала на СП.

„Ово је много велики успех, после осам година смо на Светском првенству. Нико од земаља из нашег окружења још се није квалификовао, Румунија, Бугарска, Аустрија, Кипар... Када се томе дода да су Звезда и Партизан у групној фази Лиге Европе, онда се може рећи да је ово година фудбала“, истакао је први човек српског фудбала Славиша Кокеза.

Узбудљив је био дуел са Грузијом.

„Хвала играчима, селектору Муслину. Ми из Фудбалског савеза Србије то не бисмо урадили без њих. У последњих 15 минута меча са Грузијом сам имао утисак као да се игра сат времена, није било краја. Тако је то када водите. Ово је важно за наш фудбал, ово је додатна енергија за Владу Србије и председника да држава одвоји мало више средстава за национални стадион. Обећали смо његову изградњу 2018. године. Желимо да уложимо у инфраструктуру, треба помоћи Звезди и Партизану.“

Најављени су и нови подухват.

„Надам се да ћемо од УЕФА добити шансу да организујемо  Суперкуп Европе, финале Лиге шампиона или неки сличан велики догађај. Надам се да ће држава стати иза фудбала и нашег пројекта. Овим путем апелујем на то. На држави је да помогне изградњу фудбалске инфраструктуре у Србији, јер само тако можемо добити велике играче. Нисам уопште пратио меч Велс - Република Ирска, ето толико сам веровао у победу. Тако сам се и договорио са играчима. Они су обећали победу, а ја им апсолутно верујем“, закључио је Кокеза.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести