Брежанчић: АЗ Алкмар није баук

БЕОГРАД: Фудбалер Партизана Рајко Брежанчић пред утакмицу црно-белих са Аз Алкмаром у Лиги Европе рекао је да екипа нема разлога да се плаши ривала.
1
Фото: Youtube Printscreen

Брежанчић је током каријере играо у Алкмару, када је из 2015. године Чукаричког прешао у холандски клуб.

"Што се тиче фудбала, имају много добре екипе. Међутим, не посвећују много пажње одбрани, више се игра у нападу. У Холандији скоро нико не посвецује пажњу одбрани, сви гледају само напред и то је то", рекао је Брежанчић за клупски сајт.

Леви бек црно-белих говорио је и о тренутној екипи АЗ Алкмара, за коју је рекао да познаје само штопере.

"Екипа се доста променила, они играју тај офанзивни фудбал, карактеристични су по томе. Ми треба једноставно да играмо нашу игру, не треба да их се плашимо. Нису они неки баук, нити су нешто посебно. По мом мишљену, била је много боља екипа када сам ја био тамо, али морамо да их схватимо озбиљно ако желимо да победимо", рекао је Брежанчић.

Он се осврнуо и на то што ће на трибинама у Хумској поново, као и на мечу са Молдеом, бити деца до 14 године.

"Нажалост, УЕФА нам није одобрила да играмо пред публиком, али поново имамо помоћ са трибина од те деце. Прошла утакмица такође је била баш супер за играње, право уживање и за децу је то једна велика ноц, тако да верујем да цемо уз помоћ деце победити на тој утакмици".

Он је говорио и о томе да ли осећа притишак у недељи у којој их поред играња у Европи чека и вечити дерби.

"Не осећам, имамо утакмицу у Европи пре дербија, за коју се спремамо и гледамо да одрадимо то најбоље што можемо и после Европе се спремамо за дерби, тако да идемо корак по корак", зајкључио је Брежанчић.

Партизан у четвртак од 20.45 игра против Аз Алкмара, а у недеље дочекује Црвену звезду од 18 сати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести