Буфон: Испуњен циљ са 10. титулом, две су нам украли

ТОРИНО: Легендарни голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон изјавио је да је срећан што је освојио 10. шампионску титулу у Италији и посебно нагласио да је поносан јер је "положио сопствени тест" имајући у виду да није био први чувар мреже.
bufon, tanjug ap
Фото: Đanluiđi Bufon, foto: Tanjug (Ciro Fusco/ANSA via AP)

"Било ми је битно да завршимо ову причу, у супротном бих имао осећај да посао није завршен. Имао сам циљ да дођем до 10. скудета, пошто су нам два украдена (Калчополи, прим. аут). Успео сам, није било лако адаптирати се тако брзо”, изјавио је Буфон за Коријере дело Спорт.

Буфон је минуле сезоне био резерва Војчеху Шчесном, бранио је само на осам утакмица у Серији А, довољно да са укупно 648 наступа обори рекорд Паола Малдинија.

"Радује ме тај рекорд, а посебно сам поносан јер сам тестирао себе позицијом другог голмана. Никада нисам волео арогантне људе, а овај дуги боравак на клупи био је тест за мене да видим да ли сам и ја такав. На срећу, доказао сам себи да нисам”, рекао је 42-годишњи чувар мреже, који се и даље нада да ће до краја каријери освојити Лигу шампиона, након три изгубљена финала.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести