Буковчани пријатно изненађење Новосадске лиге

Фудбалери Фрушкогорског партизана из Буковца пријатно су изненадили своје навијаче, којих је све више, у јесењем делу Новосадске лиге.
lopta_u_mrezi_1
Фото: Dnevnik.rs

Црно – бели су заузели трећу позицију на табели с пет бодова мање од водеће Младости и бод иза другопласираног Новог Сада. Освојили су 29 бодова и постигли највише голова (39) у лиги, али су примили 19. Момци су се добро носили и с претедентима на прво место. С Младости су поделили бодове, победили су Нови Сад, али су поражени од ТСК – а.

Можда се многи овоме нису надали, али ваља истаћи да су момци заједно већ неколико година и играју најлепши фудбал. То им признају и конкуренти.

„Рачунали смо да ћемо се пласирати до петог места. А сада желимо да се домогнемо баража. Истина, до краја сезоне има још много да се игра. Међутим, наш тим је међу најмлађима у лиги, а велика ствар је та што су скоро сви играчи из села и заједно су од пионирских дана“, почео је причу председник клуба Предраг Тешановић.

Наравно, највећи проблем је новац, али се у клубу некако сналазе. Једино су плаћена четворица тренера, који воде пионире, јуниоре и сениоре.

„Надам се да ћемо имати још боље услове и више новца“, наставио је Тешановић.

„Када смо, пре две и по године, преузели клуб, било је само седам играча и овај колектив био је пред гашењем. У овом тренутку имамо 75 регистрованих момака и дечака у пионирском, јниорском и сениорском погону.“

Нада се председник да ће ово неко приметити у граду, који помаже, али и у селу.

„Верујем да ћемо од Града Новог Сада, у идућој сезони добити више новца. Такође, волео бих и када би Буковчани помогли, мада им људи који дају неки динар, а то нама много значи. Имамо више  гледалаца, који нас прате и на страни. То играчима и клубу много значи, јер опет стајемо на чврсте ноге и недамо да клуб нестане са спортске сцене, јер то се није догодило у минуле 72 године, колико Фрушкогорски партизан постоји. Највероватније је да ће и у пролећном делу првенства остати исти играчи кадар“, нагласио је Тешановић.

 М. Павловић

ПројекатШколски и аматерски спорт Новог Сада” суфинансиран је од стране Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести