Чеферин: Србија оштећена за пенал на СП, ВАР ме није убедио

ЉУБЉАНА: Први човек Европске фудбалске уније (УЕФА) Александар Чеферин признао је да је репрезентација Србије оштећена против Швајцарске на Мундијалу за пенал и поручио да још увек није сигуран да ли ВАР неопходан.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

Немачки судија Феликс Брих повлачење Александра Митровића од Штефана Лихштајнера и Фабијана Шера није окарактерисао као пенал, после чега је Швајцарска преокренула на 2:1 и практично елиминисала "орлове" са Светског првенства у Русији.

"Потребно је све да се регулише. Погледајте помоћне судије на Светском првенству, ништа нису радили, само су чекали. Један арбитар ми је рекао "Када је велики инцидент, ставим прст у уво и сви су ме оставили на миру". Имамо пример Србије којој није свиран чист пенал против Швајцарске, а некима јесте за много мање ствари", рекао је Чеферин за словеначку Екипу.

Брих је због грешке на мечу Србија - Швајцарска удаљен са Мундијала и није судио утакмице нокаут фазе као један од најцењенијих судија у Европи.

Чеферин сматра да ВАР још увек није спреман да се користи у Лиги шампиона, иако постоје тврдње многих да би требало да се уведе.

"Не знам одакле долазе наводи, нисам причао о томе и нисам уверен око ВАР-а. Неке ствари морају да се исчисте, ко одлучује да ли је потребан ВАР, главни судија или из видео собе? Нико то не разуме, ни навијачи, новинари... Све је нејасно. Ипак, свесни смо да ће једног дана бити неопходан и да ће бити у Лиги шампиона, али она није турнир", закључио је он.

Србија је у групној фази изгубила још од Бразила (2:0), а победила Костарику (1:0).

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести