Чеферин: ВАР није добар, мора нешто да се мења

ЛОНДОН: Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александар Чеферин изјавио је да није задовољан ефектима увођења видео технологије (ВАР) и да је неопходно направити промене.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

""Ако имате велики нос могу да вам пониште гол због офсајда", рекао је Чеферин у интервјуу за Мирор и додао да ће његов предлог бити да се не прекидају напади и не поништавају голови због минималног офсајда од 10-20 центиметара.

Он је додао да тренутно не постоје јасна правила којима ће се судије водити.

"Недавно смо у Ниону имали састанак са најбољим тренерима света. Били су ту Јирген Клоп, Пеп Гвардиола, Макс Алегри, Карло Анћелоти и Зинедин Зидан. Представник судија Роберто Розети показао је једну ситуацију играња руком и питао да ли је то пенал? Половина је рекла ДА, друга да није. То мора да се реши".

Такође, не свиђа му се што се ВАР различити користи и што је технологија одузела спонтаност игри.

"Погледајте Енглеску, тамо се неке ствари ни не проверавају. Са друге стране, у Италији гледају ситуације по пола сата, не свиђа ми се све то. Помоћне судије више уопште не дижу заставицу, само чекају, чекају и чекају. Фудбалери су престали да се радују головима и прво чекају да виде шта ће ВАР рећи", поручио је Чеферин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести