Челси спрема 125 милиона евра за Енца Фернандеза?

ЛИСАБОН: Руководство Челсија почело је преговоре са Бенфиком око преласка аргентинског фудбалског репрезентативца Енца Фернандеза у лондонски клуб, преноси португалски "Рекорд".
s
Фото: Youtube Printscreen

Челси је почетком годину покушао да ангажује Фернандеза (22), али до договора клубова није дошло, пошто Бенфика није желела да прода аргентинског фудбалера испод 120 милиона евра.

"Рекорд" подсећа да је Челси у зимском прелазном року потрошио већ 300 милиона евра на нове фудбалере, али лондонски клуб не одустаје од Фернандеза, који је прошле године са Аргентином освојио титулу на Светском првенству у Катару. Фернандез је проглашен за најбољег младог играча на Мундијалу.

Португалски медији наводе да су почели нови преговори између Бенфике и Челсија, а ако трансфер буде договорен, лондонски клуб ће издвојити најмање 125 милиона евра обештећења за аргентинског репрезентативца. То би онда био највећи трансфер у историји Премијер лиге. Рекорд држи Џек Грилиш, који је прешао из Астон Виле у Манчестер сити за 117,5 милиона евра. Фернандез је у Бенфику стигао прошле године из Ривер Плате за 10 милиона евра плус бонуси. За лисабонски клуб одиграо је 28 утакмица и постигао је четири гола.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести