Четири гола на „Карађорђу“, реми Пролетера и Јавора

Пролетер - Јавор Матис 2:2 (1:1)
p
Фото: Дневник, С. Шушњевић

У игри отвореног гарда, домаћи су успевали два пута да стигну предност екипе из Ивањице, а у надокнади је Марјановић, након прекида, могао да донесе потпуни преокрет. Нажалост домаћих навијача, његов ударац главом завршио је преко пречке.

Кренуо је Пролетер од првог минута с намером да постигне гол, а  већ у 8. минуту Караклајић је искоса с десне стране упутио ударац, који је завршио тик изнад пречке. По поставци у игри гостију, било је очигледно да су они дошли у Нови Сад с намером да се надигравају. Након једног напада, лопта се нашла у корнеру, ударац из угла извео је Јевремовић, а на неколико метара од мреже најприсебнији је у гужви био Павишић, који је Јавор довео у вођство.

После примљеног гола, домаћин је наставио да јуриша ка голу Лазовића, а најбољу прилику имао је Милан Миросављев. Упослио га је Караклајић, а најбољи стрелац Пролетера упутио је лоб ударац, који је са саме гол-линије у поље избио Павишић и тако спречио домаћи тим да се радује изједначењу. Последњи минути првог полувремена у потпуности су припали момцима тренера Бранка Жигића. Изједначујућем голу Јоковића претходила је лепа акција Бабића, који је топовским ударцем наставио Шћепановић, а голман Лазовић крајњим напором лопту избио у корнер. Ударац из угла извео је Бабић, а Јоковић је надвисио одбрану гостију и ударцем главом савладао голмана Лазовића, за изједначење.

У другом полувремену гости су чекали шансу и дочекали су је у 57. минуту. Након дубинске лопте Пишчевића, Петковић је заобишао чувара и савладао немоћног Петрића. Улазак Јовановића био је пун погодак код домаћина, јер је, након прекида и одбијене лопте, управо овај фудбалер топовским ударцем уздрмао пречку.

Успели су домаћи по други пут да дођу до поравнања резултата. По левом боку пробио је Митровић, упутио центаршут у казнени простор гостију, а најбољи стрелац Пролетара Милан Миросављев лопту је захватио главом и погодио супротни угао немоћног Лазовића, изједначивши на 2 :2.. Испоставило се да је то био погодак за коначни резултат.

 

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца: 500, судија:  Анђеловски (Качарево). Стрелци: Јоковић у 44. и Миросављев у 70. за Пролетер, а Павишић у 17. и Петковић у 57. минуту за Јавор Матис. Жути картони: Леандро (Пролетер), а Пишчевић (Јавор Матис).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Танасин 7, Јоковић 7, Леандро 7, Митровић 7, Пејић 7, Радиновић 7 (Јовановић 7,5), Караклајић 7 (Новаковић 7), Бабић 7, Шћепановић 7 (Марјановић 7), Миросављев 7,5 (Рушевић).

ЈАВОР МАТИС: Лазовић 7, Маричић 7, Радивојевић 7 (Рогач 7), Јевремовић 7, Крнић 6,5 (Стевић 6,5), Николић 7, Пишчевић 7, Звеканов 7 (Басарић), Павишић 7,5, Варга 6,5 (Младеновић 6,5), Петковић 7.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести