Четврта узастопна победа фудбалера Партизана

Фудбалери Партизана победили су Радник са 2:0 на свом стадиону у  28. колу Суперлиге Србије.
partizan, fk partizan
Фото: FK Partizan

Фудбалери Партизана победом против Радника (2:0) остварили су зацртано и у добром расположењу отишли на одмор. Шампион је од почетка наметнуо ритам, али није то била игра као у претходне три утакмице.Недостајало је течности у акцијама, доста се грешило у пасовима, тешко се пробијала одбрана организованих гостију.  Домаћини су се трудили, доста добро се кретали, али је сваки играч имао стриктног чувара и било је тешко у таквој ситуацији урадити нешто више. За тај део игре похвале на рачун Сурдуличана. Имали су јасан план изабраници Сима Крунића, било их је на сваком делу терена, огромним залагањем тражили су своју прилику у овом мечу. И у 26. минуту умало да је дочекају. Текла је лепа акција гостију, лопта је дошла на петерац где је пред једним од играча Радника у последњем тренутку интервенисао Марковић. Треба рећи и да су домаћи пре тога имали велику шансу. У 9. минуту Здјелар је сјајно шутирао са 20 метара, Васиљевић кратко одбио, а Илић одбитак пропустио да убаци у мрежу. То је било све од шампиона у првом полувремену и на одмор се отишло без голова.        

Наставак утакмице је почео великом шансом Партизана. Пантић је повукао лопту, одиграо до Тавамбе, овај центрирао, а Ожеговић главом погодио стативу. Домаћи су кренули у тоталну офанзиву у другом полувремену па је само мало касније и Пантић шутирао из изгледне позиције високо преко гола.У 54. минуту поново је Ожеговић био у великој прилици, али је из непосредне близине промашио целу лопту. У 63. минуту – једнанаестерац за црно-беле. Ђерлек се спремао да шутне у шеснаестерцу гостију, био је фаулиран од Радовића и судија Брдар показао је на белу тачку. Сигуран реализатор био је Јевтовић. Само минут касније – 2:0. Лопту упућену са десне стране је сачекао Немања Г. Милетић и снажним шутем је сместио у мрежу. Мало касније – прилика за Радник. Пантелић је шутирао са 15 метара, али тик поред гола.

До краја утакмице више није било прилика и црно – бели су заслужено тријумфивали са  2:0.

И. Лазаревић

ПартизанРадник 2:0 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 2.000. Судија: Брдар (Нови Сад). Стрелци: Јевтовић (из пенала) у 64. и Н. Г. Милетић у 65. минуту. Жути картони: Ожеговић (Партизан), Жакула (Радник).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Цуцин 6, Јевтовић 6,5, Марковић 6, Н. Г. Милетић 6,5, Здјелар 6,5, Пантић 6,5, Ђерлек 6,5, Илић 6 (Вакулко), Тавамба 6,5 (Јовановић), Ожеговић 6 (Сума 6).

РАДНИК: Васиљевић 6, Младеновић 6, Ивановић 6 (Жакула 6), Жарковић 6, Миловановић 6, Пантелић 6,5, Митошевић 6,5, Керемех 6, Ристовић 6 (Пуровић 6), Радовић 6 (Ђорђевић), Златановић 6.      

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести