Четвртфинала Купа између Спартака и Војводине (15)

Веома занимљиву утакмицу данас би могло да донесе четвртфинално одмеравање снага у Купу Србије, између фудбалера Спартака и Војводине.
Ј. Грлић/ Дуел између Срећковића и Ђорђевића јесенас у Суботици
Фото: Ј. Грлић/ Дуел између Срећковића и Ђорђевића јесенас у Суботици

Традиционални војвођански дерби, сигурни смо, понудиће неизвестан окршај две квалитетне екипе, тим пре што се у овом такмичењу све решава у само једном сусрету, па прилике за евентуално исправљање грешака  нема. То ће натерати и Суботичане и Новосађане да одиграју максимално, јер, у то нема никакве сумње, оба састава желе да прођу међу четири најбоља тима у Купу.

Војводина у сусрет улази после  првенствене победе над Јавором и као бранилац трофеја Купа, који жели да сачува..

- Сигурно је да нам данас неће бити ни мало лако – рекао је леви бек Стефан Ђорђевић. – И трећу утакмицу у овом циклусу Купа играмо као гости, али нам то не одузима право да верујемо да смо фаворити у дуелу са Спартаком. Познајемо одлично „голубове“, баш као што познају и они нас.  Наш ривал је права, домаћинска екипа, али смо до сада одиграли велики број утакмица и традиција је на нашој страни. Уз максимално поштовање супарничке екипе, ако одиграмо онако како можемо и ако будемо прави, стићи ћемо до изузетно важне победе.

Јесенас је „стара дама“ у првенственом сусрету славила у Суботици са  1:0, а стрелац  је био Миодраг Гемовић. 


Лалатовић: Волим притисак

Тренер  Ненад Лалатовић очекује тешку утакмицу у Суботици.

- Није ни мало једноставно када играте са Суботичанима на њиховом терену. Трећи пут заредом гостујемо у овом циклусу Купа, али, шта да радимо, тако је жреб хтео. Циљ нам да покушамо да се нађемо у полуфиналу, а на нама ће, као освајачима трофеја, бити притисак Ипак, у таквим ситуацијама најбоље функционишем, баш као и тим који предводим – казао је Лалатовић.


- Куп је специфично такмичење, право на грешку нема нико, а ми смо већ показали да играмо најбоље баш онда када је то и најбитније. У овај дуел ући ћемо у најјачем  саставу, бићемо мотивисани, па не постоји баш ни један разлог да не верујемо у наш тријумф, што значи и продужење борбе за одбрану трофеја, а то нам и јесте један од циљева у сезони.

Улога фаворита баш и није захвалана, али новосадски тим је прихвата.

- У фудбалу и спорту уопште најтеже је понављати врхунске резултате, али је ова генерација Војводине показала да је спремна да остварује велике ствари.  Идемо у Суботици по победу, свесни да ћемо морати да се помучимо да стигнемо до ње, желимо да прођемо у полуфинале, а онда ћемо, надам се, да видимо шта ће нам жреб даље донети – казао је Стефан Ђорђевић.

Тренер Ненад Лалатовић неће моћи да рачуна на Мирка Топића и Миљана Вукадиновића, док су остали фудбалери здрави и спремни за наступ у Суботици.     

Војвођански дерби на северу Бачке почиње у 15 часова, уз пренос на  каналима Новосадске ТВ и првом програму ТВ Арена спорт.      

А. Предојевић

Владимир Буач верује у полуфинале
Фото: Ј. Грлић/ Владимир Буач

Мало је познавалаца домаћих фудбалских прилика који су веровали да Спартак може да поклекне у Новом Пазару и доживи првенствени пораз. То се, ипак, догодило „плавим голубовима“ и морали су да честитају домаћину на победи од 2:1. Међутим, брзо су се престројили ученици младог тренера Владимира Буача, окренули се ка оном што је пред њима и сада с оптимизмом дочекују сусрет на свом стадиону, у којем данас угошћују Војводину.  Улог је за обе екипе велики, победа доноси пласман у полуфинале Купа Србије, а Суботичани су убеђени да у одабраном друштву могу управо они да се нађу.

- Нема шта, пред нама је војвођански дерби, неизвесна и верујем добра утакмица између традиционалних покрајинских ривала, а наш циљ је да, како знамо и умемо, стигнемо до победе – рекао је Буач. – Свесни смо да Новосађани имају веома искусну и јако квалитетну екипу, али то ништа не мења у односу на нашу жељу. Иако смо једна од најмлађих екипа у елитном друштву, показали смо да можемо и умемо да играмо у сусретима с нашим најбољим тимовима и сигуран сам да ћемо данас још једном то да демонстрирамо на делу.

Војводина је бранилац трофеја у Купу, што додатно мотивише тим из Суботице.

- Јасно нам је с каквим супарником треба да се носимо. Тренер Лалатовић је одличан стручњак, уме да мотивише играче и нема никакве сумње да ће то и сада учинити. На нама је да покажемо да се не плашимо, да одиграмо онако како умемо и  пробамо да прођемо међу четири најјаче екипе. Успемо ли, после ћемо да видимо можемо ли још више да учинимо у овом такмичењу, али свакако желимо да идемо до краја у њему.

У Новом Пазару, ипак, Буачев тим се саплео.

- Нисмо у тој утакмици могли да рачунамо на све играче и платили смо томе данак. Ипак, ова утакмица је другачија, играмо на свом терену, а улог је изузетно велики. Због тога очекујем и пуно бољу игру моје екипе.

Млади стручњак је раније с великим успехом носио дрес Војводине, а после тога био и тренер у том клубу – од пионира до првог тима.

- Пола живота сам провео у Војводини, али сада сам професионалац у Спартаку, лепо ми је у Суботици  и желим да с овом екипом остварим најбоље резултате. И када играм карте с рођеним братом хоћу да победим и нема никакве сумње у то да ћу, заједно с мојим играчима, да урадим све како бих циљ испунио. Нисам једини у стручном штабу суботичке екипе који је везан и за Вошу, јер су црвено-бели дрес носили и тренер голмана Срђан Жакула, па мој помоћник Саво Павићевић, спортски директор Љубиша Дунђерски... Сви ми заједно ћемо да уложимо максимум знања како бисмо допринели жељеном пласману Спартака у полуфинале – поручио је Владимир Буач.

А. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести