Црвена звезда из Новог Сада потпуно реновирала екипу

Још 25. јануара са припремама за пролећну сезону у Војвођанској фудбалској лиги, југ стартовала је Црвена звезда.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Након испадања из Српске лиге и слаби резултати у јесењем делу првенства и освојено само девет бодова упалили су црвено светло на игралишту крај Најлон пијаце. Управа клуба на челу са председником Урошем Милојковићем спортским директором Драганом Рађеном била је након полусезоне за заборав суочена са одласцима најбољих играча, а и разлаз са тренером Жељком Новаковићем. Посла доста вагања избор је пао на Дејана Вулетића тренера са богатим фудбалским искуством, који је у досадашњој каријери успешно водио Јединство из Руменке и Нови Сад.

- Након испадања из Српске лиге као и сада на крају јесени остали смо без неколицине играча што је узроковало да екипу скрпимо пред сам почетак првенства. Јесенас док је екипа имала свежину освојили смо неколико бодова. Али како је првенство одмицало играли смо све слабије. Покушали смо са променом тренера, другарски се разишли са Драганом Шипком и довели Жељка Новаковића али није било побољшања, па је било логично да повучемо нове потезе. Довели смо амбициозног Дејана Вулетића уз то у потпуности смо подмладили екипу која ће уз новог тренера имати тежак задатак да избори опстанак - објашњава Урош Милојковић.

Нови стратег је од првог тренинга кренуо са амбициозним радом.

- Искрен да будем позив из Звезде није ме изненадио. Знам да сам прихватио врућ кромпир,али сам уверен да ћу заједничким снагама са управом и играчима покушати да остваримо опстанак.

Од играча у клубу су остали Кисић, Вуковић,Черњак, Бургић, Караћ, Пурић и Томић,а отишли су: Матић, Милић, Мастило, Костић, Митровић, Радаковић, Сапунџић, Берић и Пећанца. А уместо њих стигли су младе снаге жељне афирмације: голмани  Војводић и Адамеко (Бечеј) и играчи: Јокић (Спартак), Брборић и Иван (Војводина омладинци), Станковић (Бачка, Суботица), Бабић (Пачир), Јовановић, Дармановић и Миловановић (Нови Сад), Докић (Младост, Нови Сад),Поштић (Татра), Ђукановић (Индекс) и Лековић и Ивановић (Ловћен).

- Биће потребно времена да све ствари ставимо на право место - објашњава  Вулетић.

У међувремену Црвена звезда је одиграла неколико припремних мечева између осталих одиграли су нерешено са Кикиндом (1:1),победили Ветерник (3:2), изгубили од Новог Сада (3:1)и после преокрета од Младости из Бачког Петровца (3:2).

М. Поповић       

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести