Црвена Звезда Нови Сад: План испуњен, а тренер отишао

Фудбалери новосадске Црвене звезде налазе се на заслуженом одмору, како и не би када су успели да остану у Српској лиги, група Војводина.
miroslav-gordanic/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Мало ко је момцима тренера Мирослава Горданића након јесењих промењивих игара, и освојених само 13 бодова давао било какве шансе да ће задржати статус. Међутим, није мислила управа на челу са председником Урошем Милојковићем који је заједно са Горданићем на зимској пијаци „пазарио“ квалитетна појачања која су уз постојећи играчки кадар одличним играма коло пре краја обезбедили опстанак.

– Ни једног тренутка нисмо губили наду, знали смо да имамо квалитетан играчки кадар који је одлично одрадио припремни период. За разлику од само три јесење победе на крају трке стигли смо до цифре од 11, и првенствену трку завршили на 12. месту са 37.бодова једним више од екипа које су биле испод црте. Најзначајније победе у полусезони  су биле оне на старту са Младости у Бачком Јарку (1:0)  мада и оне са Радничким (Ш), Железничарем, Бачком, Омладинцем, Цементом, Оџацима, и Динамом имају велики значај. По мојој процени утакмице за опстанак биле су оне у Беочину и у предепоследњем колу против квалитетне екипе Динама - задовољан је  сада већ биши тренер Мирослав Горданић.

Након завршетка сезоне у којој је изборен опстанак за преговарачки сто сели су председник Урош Милојковић и тренер Горданић. Епилог је да је дошло до растанка.

- Провео сам у клубу лепе тренутке, а што је најважније да смо заједничким снагама и великим уложеним трудом успели да останемо у лиги. Председник ми је као и комплетном играчком кадру одао признање на постигнутом. Кроз исцрпну анализу и разговор дошли смо до закључка да је екипи потребна свежа крв како на  клупи тако и у играчком кадру. Искрен да будем стална неизвесност у борби за опстанак оставила је трага и оно што у овом тренутку желим је нешто дужи одмор - искрено ће на крају Горданић.

Ко ће уместо Горданића сести на ужарену тренерску клупу клуба с “Најлона” сазнаће се за десетак дана.  

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести