Црвена звезда оправдала улогу фаворита у Суботици против Спартака

Премијарна утакмица на новом терену реновираног  стадиона у Суботици припала је Црвеној звезди.
spartak zvezda, fk spartak
Фото: Дуел Спартака и Црвене звезде, фото: ФК Спартак

Спартак није могао да се одупре шампиону, који је без већих компликација стигао до бодова. Међутим, победа гостију остала је у сенци повреде голмана Милана Борјана, који је почетком другог полувремена на носилима напустио терен. Звезди за који дан следи утакмица Лиге шампиона са Парижанима.

Почетак утакмице протекао је у игри између два шеснаестерца, да би у 12. минуту Звезда је запретила. Имао је Спартак среће, Бен је погодио стативу, лопта се одбила и пошла у гол, али је Ћаласан избацио са гол линије. Домаћи тим је покушао из слободног ударца да угрози гол гостију, али је Борјан био сигуран. Преузели су затим гости иницијативу и све чешће атаковали на гол Милоша Остојића. Бен је погодио пречку, а у 35. минуту гости су повели преко Гобељића. Нешто касније Ћаласн је оборио Павкова у казненом простору, судија Грујић показао је на белу тачку, прецизан је био Бен за вођство од 2:0.

На почетку другог полувремена Милан Борјан се повредио приликом пада. Зоран Поповић је стао на гол, а Борјан је напустио терен на носилима. И поред овог хендикепа Звезда је наставила са нападимасвоју. Бен је искористио једну прилику и на асистенцију Симића донео предност црвено – белима од 3:0. У 74. минуту Обрадовић је подигао симпатизере Спартака на ноге. Сви су већ видели лопту у мрежи Звезде, али је после његовог шута лопта погодила пречку и пала на терен пред саму гол линију. Финиш меча ипак је припао домаћину који је преко Чечарића ублажио пораз – 1:3.

С. Ст.

Спартак ЖКЦрвена звезда 1:3 (0:2)

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца: око 4.000, судија:Грујић (Ниш). Стрелци: Гобељић у 35, Бен у 40. и 69. за Звезду, а Чечарић у 90. мунуту за Спартак. Жути картон: Ћаласан, Главчић, Чечарић (Спартак), Стојковић (Црвена звезда).

СПАРТАК: Остојић 6,5, Дунђерски 6,5, Ћаласан 6,5, Керкез 6, Милошевић 6,5 (Ђенић),Чоу 6 (Торбица), Шимура 6,5, Чечарић 7, Главчић 6,5, Вукчевић 6, Обрадовић 6 (Лучић ).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан (Поповић 6,5) Гобељић 7, Стојковић 7, Дегенек 6,5, Хајдиин 7, Јованчић 7, Чаушић 7, Бен 7,5 (Јовељић ), Марин 7, Симић 7,5, Павков 6,5 (Боаћи).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести