Црвена звезда савладала Инђију, али уз велику помоћ делиоца правде

Фудбалери Црвене звезде у 8. колу Линглонг Суперлиге савладали су Инђију (2:1), али после свега остао је горак укус у устима.
pavkov, fk cz
Фото: FK Crvena zvezda

Споран је био први гол црвено-белих, постигнут из једанаестерца, после фаула који је начињен ван казненог простора. Судија Стојиљковић, међутим, показао је на белу тачку са које је био прецизан Павков.

- Пенал апсолутно није постојао, прекршај је начињен ван шеснаестерца. Судија је направио превид, није био добро постављен, па се надам да се такве грешке више неће дешавати на Звездиним утакмицама – прокоментарисао је читаву ситуацију спорстки директор Београђана Митар Мркела.

Челник Црвене звезде зато је затражио да се у Србију под хитно уведе ВАР технологија.

- Штета је да једна екипа остане без бодова због више силе. Криво ми је што се то десило баш Инђији, која је против нас одиграла одличну утакмицу и показала да има једног од најталентованијих тренера у лиги.


Бен остаје у Звезди   

Један од најбољих фудбалера Црвене звезде у прошлој сезони Ел Фарду Бен остаће у клубу из Љутице богдана  сигурно до јануара, пошто му је пропао трансфер у Ал Вахду. Нападач са Коморских острва напустио је црвене-беле после пласмана у Лигу шампиона, међутим, трансфер вредан два милиона евра у Емирате је пропао. Бен није успео да се договори са представницима Ал Вахде и вратио се у Београд.

Бен није лиценциран за Лигу шампиона, на његово место доведен је Раyив Ван ла Пара и питање је да ли ће добити шансу у домаћем шампионату. Крилни нападач остаће до јануара међу црвено-белима, а онда ће бити јасније да ли ће прећи у неки клуб, или ће завршити сезону у Љутице Богдана.

Бен је у Звезди одиграо је 66 утакмица, постигао је 35 голова и имао 18 асистенција.


После свега, Мркела је задовољан само са три бода које је освојила његова екипа.

- Био нам је потребан тријумф пред гостовање Бајерну у Лиги шампиона. До њега смо и стигли, само криво ми је што је све остало у сенци грешке судије Стојиљковића – поручио је спортски дирекор црвено-белих.

Тренер Владан Милојевић није био задовољан издањем својих ученика.


Тренер Инђије Срђан Благојевић: Тешко је било шта рећи

Тек неколико минута делило је фудбалере Инђије од историјског тријумфа над шампионским тимом Црвене звезде на стадиона „Рајко Митић“, а терен су на крају напустили погнутих глава. Захваљујући несхватљивој одлуци судије Стојиљковића да у 88. минуту прекршај Видића учињен ван казненог простора над Вукановићем окарактерише као пенал, Звезда је изједначила, а два минута касније, после још једног неубедљивог фаула у 16 метара, из новог једанаестерца стигла је до сва три бода.

- Тешко је сад причати, само они који су гледали наше утакмице знају шта се  дешавало. У тренуцима кад мислимо да све држимо под контролом и када се само чека да победимо, противници нас кажњавају, а ми њих - не. Дефинитивно смо мислили да је у Београду томе крај, да ће ствари ићи на нашу страну. Мислим да су играчи заслужили да буду награђени и то био им био велики подстрек у наставку сезоне. Овако, све иде у супротном смеру, иду нове утакмице, следећи нам долази Раднички, а знате и сами како је тешко кад вам гостују Нишлије - забринуто је рекао Срђан Благојевић, тренер Инђијаца.


- Тек у другом полувремену смо почели нешто да играмо, прво смо буквално потрошили. Замерио сам то својим играчима током паузе и рекао да то више нећу толерисати. Код нас је проблем што много играча морамо да разигравамо кроз утакмице, а они још увек нису на потребном нивоу. Надам се да ће то бити како време буде пролазило – нагласио је Милојевић.

Похвалио је стратег Београђана игру Инђије.

- И у најави утакмице истакао сам да је то једна атипична екипа за наше услове, да игра леп и офанзиван фудбал. То су Инђијци потврдили и на нашем стадиону и морам истаћи да не би било незаслужено и да су победили. Али, то је фудбал, некад не будеш награђен за добру игру – констатовао је Милојевић.       

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести