Црвена звезда се преко Салцбурга пласирала у Лигу шампиона

Фудбалери Црвене звезде су у Салцбургу постигли историјски успех, одигравши са домаћом екипом нерешено 2:2 и тако се због боље гол разлике по први пут пласирали у групну фазу Лиге шампиона, откако је промењен формат највећег европског клупског такмичења.
d
Фото: EPA/ANDREAS SCHAAD

Није почело добро за црвено-беле, који су, после 0:0 у првој утакмици пред празним трибинама у Београду, у Аустрији кренули сувише дефанзивно, тражећи своје прилике из контранапада. Салцбург је то итекако искористио и потпуно окупирао Звездин гол, непрестано нападајући током читавог првог полувремена и нижући шансу за шансом.

Атмосфера је била таква да је гол за аустријски тим био само питање времена, па се то и догодило у самом финишу првог полувремена, када је Дабур у 45. минуту довео Салцбург у предност од 1:0. То је био резултат с којим се отишло на одмор и очекивало се да ће београдски тим у наставку морати драстично да промени игру јер им је сада био неопходан најмање један гол да би прошли даље. Међутим, већ у 48. минуту дабур новим голом са пенала повећава на 2:0, што је у том тренутку, судећи према приказаној игри, деловало као дефинитиван крај Звездиних амбиција ка ЛШ.

 

Фото: EPA/ANDREAS SCHAAD

Али све се променило у само два минута!

Прво је Бен, након одличног центар шута Дегенека, у 65. минуту смањио на 2:1 и улио нову наду навијачима црвено-белих, да би само минут касније дегенек сјајно тукао главом ка мрежи Салцбурга, али је и овај гол приписан Бену, који је пред самом гол линијом и сам дотакао лопту главом. Ко год да је постигао гол, најбитније је да је после тога на семафору писало 2:2.


Звезду чекају гиганти у ЛШ, у четвртак жреб у Монте Карлу

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде у четвртак из четвртог шешира на жребу у Монте Карлу сазнаће ривале у Лиги шампиона.
Први, историјски пласман у елитном такмичењу донеће црвено-белима атрактивне противнике и три спектакла у Београду.

Из првог шешира потенцијални противници су скоро сви гиганти - бранилац трофеја Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Барселона, Бајерн, Манчестер Сити, Јувентус, Пари Сен Жермена и московска Локомотива, а у другом Борусија Дортмунд, Порто, Манчестер Јунајтед, Шахтјор, Бенфика, Наполи, Тотенхем и Рома.

У трећем шешира су Ливерпул, Шалке, Лион, Монако, Ајакс, ЦСКА, ПСВ и Валенсија.
Жреб се одржава у 18 сати у чувеном Грималди форуму.


Аустријанци дефинитивно имају за чим да жале јер су до краја утакмице поновили офанзиву из првог полувремена и имали бројне сјајне шансе али лопта једноставно није хтела у гол, у чему је огромну заслугу имао и сјајни Звездин голман Борјан.

Е. Д.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести