Црвена звезда сигурна против ТСЦ-а

У једном од дербија 6. кола Линг лонг суперлиге фудбалери Црвене звезде без проблема су савладали ТСЦ.
zvezda tsc
Фото: FoNet

Изабраници Золтана Сабоа очигледно су били уморни после гостовања у Молдавији и нису пружили јачи отпор.

Београђани су одлично почели меч, за кратко време имали две одличне прилике. Најпре је голман Филиповић био бољи од Катаија, а потом и од Иванића. Играло се углавном на половини ТСЦ-а, скоро сваки напад Црвене звезде био је опасан. Чета Золтана Сабоа није имала даха, изостало је оне препознатљиве агресивности и одличних контранапада. Тек повремено Лукић се истицао добрим потезима, али то је било мало. На другој страни Катаи је био перманентна опасност, није било решења за њега, и управо овај играч довео је Звезду у вођство. Око пеналтика добио је употребљиву лопту и савладао Филиповића. Нешто касније врло несмотрен потез Боаћија који је ђоном повредио чувара мреже ТСЦ-а и добио жути картони. Сва је срећа да Филиповић није и горе прошао после дуела. Тек у 27. минуту екипа Золтана Сабоа је први пут припретила; ударац Силађија зауставио је Борјан. Ипак, само мало касније: 2:0. Поново је стрелац Катаи, после чијег ударца је лопта закачила Балажа, променила правац и завршила у мрежи. ТСЦ је у игру могао да врати Силађи који је добро шутирао, али је Борјан поново био сигуран. Али, праву прилику Бачкотополчани имали су у 42. минуту када је после корнера Антонић шутирао главом, а голман црвено-белих поново сјајно интервенисао. Као казна стигао је и трећи гол Катаија, који је одлично реаговао на асистенцију Боаћија.

У другом полувремену темпо је опао, црвено-бели су играли рутински, чували високо вођство. Бачкотополчани нису имали снаге, само три дана после тешке утакмице у Молдавији. Покушавали су да постигну почасни гол, али је то било млако. Уместо тога – 4:0. Вукановић је лепо проиграо Гаврића који је рутински спровео лопту у мрежу. Канонада је настављена: после шута Иванића лопта је закачила Балажа, преварила голмана Јоргића за 5:0.

Био је то последњи занимљив детаљ на мечу.

И. Лазаревић   

Фото: FoNet

Црвена звезда – ТСЦ 5:0 (3:0)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, без гледалаца: Судија: Ђорђић (Београд). Стрелци: Катаи у 21, 28. и 45, Гаврић у 61. и Иванић у 70. минуту. Жути картон: Боаћи (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6,5, Гајић 7, Дегенек 6, Милуновић 6, Родић 6 (Панков 6), Саного 6,5 (Петровић), Гаврић 7, Николић 6,5 (Канга), Иванић 8, Катаи 9 (Спиридоновић), Боаћи 7 (Вукановић 7).

ТСЦ: Филиповић 6 (Јоргић 6), Варга 6, Антонић 6,5, Балаж 6, Петровић 6, Станојев 6,5, Милићевић 6, Томановић 6, Зец 6 (Бањац 6), Лукић 6,5 (Ђурић 6), Силађи 6,5 (Достанић).

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести