Црвена звезда у групној фази Лиге Европе

Србије ће имати представника у групној фази неког Уефиног такмичења.
zvezda1
Фото: FK Crvena zvezda

Победом над Араратом Црвена звезда се пласирала у Лигу Европе и данас ће добити противнике са којима ће одмерити снаге. Ово је четврта узастопна сезона у којој су Београђани обезбедили јесен на међународној сцени, што је свакако подухват.

Неочекивано тежак меч одиграли си изабраници Дејана Станковића против Арарата. Имали су иницијативу, али нису деловали убедљиво, тек повремено севнула би нека шанса. У првом полувремену најбољу је имао Иванић, када је његов шут зауставио Чупић. Потом је у прилици и Катаи, али из мртвог угла није могао ништа значајније да уради. Екипа из Јеревана показала је да није без разлога стигла до плеј-офа. Дефанзивна, врло организована, из контри опасна екипа која је демонстрирала одређени квалитет. Прецизне дуге лопте, преко одбране црвено-белих биле су опасне и терале на стрепњу све којима је Црвена звезда у срцу.

Екипа Дејана Станковића одиграла је меч сличан оном против Омоније. Јак темпо, пас игра, били су опредељење Београђана, али није то баш пролазило. Мало је лопти ишло у шеснаестерац, мало је шанси било; може се рећи да је Црвена звезда и разочарала. И када је тако, онда на површину избије индивидуалан квалитет па је тако наша екипа после соло продора Катаија, голом овог играча дошла у вођство. У право време, минут пре одласка на одмор.

Катаи је одлично шутирао и у 52. минуту, али је Чупић одбранио. У наставку утакмице Јермени су излазили високо, покушавајући да дођу до лопте и евентуално стигну до изједначења. Уместо тога, Црвена звезда је постигла други гол, преко Фалћинелија, након центаршута Иванића. Наш тим је потом потпуно преузео иницијативу и за све се питао на терену. Све дилеме могао је да реши Иванић, али је његов шут зауставио Чупић. Уместо сигурне завршнице ушло се у драму пошто је Лима у 71. минуту смањио на 1:2. Треба рећи да је пре тога и Фалћинели могао да реши све, али је поново Чупић био сигуран. Црвена звезда је потом почела да пада и све чешће су јермени претили. Отубањо је био у великој шанси, али је изблокиран.

Срећом, било је то последње узбуђење и наш тим је остварио свој циљ.

И. Лазаревић   

АраратЦрвена звезда 1:2 (0:1)

НИКОЗИЈА: стадион ,,ГСП“, без гледалаца. Судија: Сидиропулос (Грчак). Стрелци: Лима у 71. за Арарат, а Катаи у 44. и Фалћинели у 60. минуту за Црвену звезду.  Жути картони: Родић, Фалћинели, Иванић (Црвена звезда).

АРАРАТ: Чупић 6, Алемао 6,5 (Отубањо 6,5), Менесес 6, Вакуленко 6, Хуманес 6, Саного 6, Шахинијан 6, Гуфран 6, Нарсинг 6, Лима 7, Мартинез 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6, Панков 6, Дегенек 6, Родић 6,5, Канга 6,5 (Петровић 6), Николић 6, Бен 6,5 (Гобељић 6), Иванић 7, Катаи 7,5 (Гаврић 6), Фалћинели 7.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести