Црвена звезда жели победу и против Војводине

Црвена звезда је већ нови фудбалски првак Србије, али два кола пред крај шампионата црвено–бели не желе на томе да стану.
milan kosanovic, fbakic
Фото: Милан Косановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Помоћни тренер, Новосађанин Милан Косановић, каже да је циљ клуба да се забележи рекордан број победа у првенству од осамостаљења Србије и да ће његова екипа сутра против Војводине играти у најјачем саставу, како би остварила нови тријумф.

„Пред прошло коло смо рекли да нећемо отаљавати остатак такмичења, већ да ћемо утакмице до краја играти с момцима који су били у ростеру током читаве сезоне. Ради се о 17-18 играча и они ће бити у протоколу за меч у Новом Саду. Црвена звезда је велики клуб, који увек мора да тежи ка новим подвизима, а тренутни који смо себи поставили је да забележимо рекордан број победа од како се игра најквалитетнија лига у Србији. Према томе, неће бити пардона у последња два меча, играћемо пуним гасом и тражити свих шест бодова“, рекао је Косановић.


Роцков за сваку похвалу

Помоћни тренер Црвене звезде је истакао један податак.

„Оно што је урадио Емил Роцков за сваку је похвалу. Ради се о момку који је прави пример како се вредним радом може стићи до успеха. За кратко време откако је ушао у првим тим, постао је узданица Војводине, што је за сваки респект. Ради се о једном од најбољих голмана које ова земља има и желим му све најбоље у каријери“, нагласио је Милан Косановић.


Помоћни тренер црвено-белих наглашава да на то присиљава и противник који их очекује на „Карађорђу“.

„Без обзира на тренутне резултате Војводине и на то што утакмица нема резултатски значај, ривалство с Новосађанима је велико и свака победа се гледа и уважава. Ми желимо да нон-стоп поправљамо међусобни скор с Вошом и Партизаном и стога се сутрашњи тријумф поставља као императив пред нас. Навијачи се много радују победама над те две екипе и ми желимо поново да их усрећимо.“

Косановић истиче да тренутна позиција на табели коју Војводина заузима није право мерило квалитета ове екипе.

„Ако погедате неке играче, као што су Роцков, Антић, Јованчић, Езе или Веселиновић, схватате да је то колектив за сам врх табеле. Зашто се то није десило, чисти је стицај околности, а не реалан одраз квалитета екипе. Па, и њихова победа над Партизаном потврђује ово што сам рекао. Екипа која победи врло јак Партизан, свакако је за сваки респект и мора се озбиљно схватити. Ми се радујемо мечу у Новом Саду, јер знамо да ће бити прави дерби, да мотивације екипама неће фалити, као и да ће навијачи бити надахнути у подршци своји љубимцима. Због свега тога очекујем прави спектакл и пуне трбине стадиона ,,Карађорђе“.“

Црвена звезда ће имати малих кадровских проблема на сутрашњој утакмици.

„Лука Аyић је повређен и за њега је сезона завршена, а због картона нећемо моћи да рачунамо на Бабића. Сви остали су у конкуренцији за тим“, додао је Милан Косановић.

Л. Ивановић 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести