Црвено-бели се намучили са Металцем

Иако резултат то не говори, фудбалери Црвене звезде забележили су тешку победу у првенству пошто су доста проблема имали са Металцем.
superliga
Фото: Printscreen

Гост се представио у добром издању тако да је голман Поповић у пар наврата морао да спашава свој тим. У сваком случају, црвено-бели расположени иду на заслужен одмор.

Домаћин је нападао, гост се бранио у том стилу је протицао почетак утакмице. Црвена звезда је повела већ у 9. минуту када је Фалко био прецизан на асистенцију Иванића. Није било жестоког темпа, некако су црвено-бели рутинерски играли утакмицу. Стрпљивом игром ,,давили“ су противника који није знао како на то да одговори. Великих прилка, међутим, није било, али за све су се Београђани питали.

А, онда је Металац појачао гас и све се променило. Велику шансу је имао Антонијевић, који је добро шутирао али је Поповић зауставио његов ударац. У тој ситуацији је било спорно да ли је неког од црвено-белих лопта погодила у руку па је реаговао ВАР. Процењено је да је недозвољеним делом тела прво играо фудбалер Металца па ништа није било од најстроже казне. Гост је преузео иницијативу и то му се исплатило. Центаршут је био са десне стране, а Ступаревић је главом погодио мрежу. Исти играч поново је могао да се упише у стрелце, али је Поповић сјајно реаговао.

У наставку Црвена звезда је хтела што пре до другог гола, али је Металац показао да га не треба потцењивати. Опасни су били из контри гости и на муке стављали одбрану Београђана. Ипак, прву велику шансу имали су домаћи када је Иванић погодио пречку. Што није успео тада Звездин ас јесте у 63. минуту када је рутинерски реаговао на пас Гајића. Прилику да све реши имао је Бен, али је његов ударац зауставио Масларевић.

У финишу, стрелац за црвено-беле, из једанестерца, био је Канга, за коначних – 3:1.

И. Лазаревић

 

Црвена звезда – Металац 3:1 (1:1)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 3.000. Судија: Живковић (Ниш). Стрелци: Фалко у 9, Иванић у 63. и Канга (из пенала) у 90. за Црвену звезду, а Ступаревић у 40. минуту за Металац.  Жути картони: Павков (Црвена звезда) а Фићовић, Антонијевић, Васиљевић (Металац). Црвени картон: Васиљевић (Металац).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6,5, Гобељић 6, Саного 6, Ераковић 6, Гајић 6,5 (Крстичић 6), Канга 7, Иванић 7,5 (Петровић), Родић 6 (Срнић 6), Фалко 7 (Бакајоко), Павков 6 (Лазетић), Бен 6,5.

МЕТАЛАЦ: Масларевић 6, Влалукин 6, Васиљевић 6, Млађовић 6 (Милићевић 6), Антонијевић 6,5, Стојић, Фићовић 6 (Шарић), Крајишник 6,5, Грбовић 6 (Ђурић), Цветковић 6, Ступаревић 7.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести