Данас друга полуфинална утакмица ЛШ Олимпик–Бајерн

Фудбалери Бајерна и пре фенеоменалне партије у сусрету са Барселоном (8:2) важили су за најозбиљније кандидате за освајање трофеја Лиге шампиона, тако да се у данашњем полуфиналу Олимпику из Лиона дају минималне шансе за пролаз у финале.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Међутим да би Бавраци дошли до завршног меча мораће  да победе  највеће изненађење досадашњег дела елитног такмичења на Старом континенту - чврсти и амбициозни Олимпик. Французи су у завршници ЛШ прво из даљег такмичења избацили Јувентус, а онда у четвртфиналу, после изванредне партије, и Манчестер сити (3:1). Олимпик је у великом налету и с правом рачуна да може да буде успешнији и од у овом тренутку можда и најбоље европске екипе – Бајерна.

- Ни у утакмицама  са Јувентусом и Ситијем нису нам давали готово никакве шансе да можемо да их елиминишемо, а ми смо то учинили. Знамо ми веома добро  да је Бајерн велики фаворит и да би морали да приредимо још једно фудбалско чудо да би га елиминисали,  али нико не може да нам одузме наду да можемо у финале. Играћемо чврсто и одговорно у одбрани и настојати, као и у дуелу са Ситије, да из контранапада постигнемо голове. Баварци јесу изразити фаворити, али поручујем свима да нас не отписују унапред – казао је најбољи играч Олимпика Мемфис Депај.

Бајерн је у четвртфиналу понизио Барселону и показао да је у врхуснкој форми.

-  Одиграли смо готово савршен меч против Барселоне. Знам да је тешко поновити такву игру, али се надам да ћемо против Олимпика бити на приближном нивоу. Не морам да објашњавам да је атмосфера у екипи одлична, да су играчи спремни за ново доказивање. Најважније је да су меч са Барселоном оставили иза себе и да су максимално сконцентрисани на утакмицу са Олимпиком. Французи играју изузетно дисциплиновано, тркачки су изванредни, брзо прелазе из одбране у напад и искрено кажем да нас чека веома компликована утакмица. Подразумева се да верујемо у свој квалитет и да рачунамо да ћемо играти у финалу – јасан је тренер Дитер Флик  

До сада су Бајерн и Олимпик међусобно одиграли осам утакмица, четири пута су славили Баварци, а две утакмице су завршено нерешено и два пута је тријумфовао француског тима.   

Г. Ковач 

Шпанац Лахоз на центру

ЛИСАБОН: Стадион “Хозе Алаваладе”, судија Лахоз (Шпанија), почетак у 21 сат

ОЛИМПИК: Лопес; Денајер, Марцело, Марсал,  Дубос, Какуере, Гимараеш, Аџар, Коме, Депај, Токо, Екамби. 

БАЈЕРН: Нојер, Киммих, Боатенг, Алаба, Дејвис, Горецка, Тијаго Алкантара, Перишић, Милер, Гнабри; Левандовски.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести