Данас прва реванш утакмица полуфинала Лиге шампиона: Сити ближи финалу

Пре шест дана фудбалери Манчестер ситија су у првом мечу полуфинала Лиге шампоиона успели да, после преокрета, савладају Пари сен Жермен на Парку принчева (2:1) и направе велики корак ка пласману у финале.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Одиграли су изабраници Пепа Гвардиола фантастично друго полувреме, готово без грешке, и показали дас у сазрели и за  “ушати пехар”.

- Одиграно је само прво полувреме, остају још 90 минута жстоке борбе. Није ништа готово, али је сада све у нашим рукама. Морамо да играмо паметно, сталожено, као у другом полувремену на Парку принчева и у том случају проблема неће бити.  Свестан сам  снаге Парижана, али сматарам да  се само ми питамо – каже тренер Гвардиола  

У  сусрету са  Кристал Паласом(2:0) Гвардиола је одмарао  најбоље играче, што се с обзиром на приказани квалитет игре  није ни приметило. 

-  Није важно ко ће играти – тврди најбољи играч Ситија Кевин де Брујне. – Циљ нам је исти,а то је финале Лиге шампиона. Имамо гол предности,што у оваквим мечевима немо да има одлучујућу улогу, одлучиће  верујем наша квалитетна игра. Мбапе и Нејмар су изузетно опасни, ако  им се остави празан простор онда за тебе следе невоље. Добро смо се спремили за овај окршај и верујемо да ћемо играти у финалу.

У табору Парижана атмосфера је веома позитивна и упркос мањку од једног гола верују у коначан успех.

- Мислим да су шансе за пласман у финале  пођеднаке. Ако добро отворимо меч  сигуран сам да ћемо проћи даље – каже тренер Маурицио Покетино 

После прве утакмице  неки фудбаклери Пари сен Жермена су  били веома љути  због изјава неких играча Ситија. 

- Показаћемо им колико вредимо – љутит је Бразилац Нејмар. - Победили су нас али нас нису надиграли. Да смо у првом полувремену постигли још један гол, а имали смо шанси, све би било другачије. Но, и овако верујемо да ћемо ми играти у великом финалу.

Друга полуфинална утакмица између Челсија и Реала игра се сутра у Лон­дону.         

Г. Ковач  

Кујперс на центру  

МАНЧЕСТЕР: Стадион Итихад, судије Бјерн Кујперс (Холандија), почетка у 21 сат. 

МАНЧЕСТЕР СИТИ: Едерсон -  Волкер, Стонс, Рубен Диаш, Кансело -   Родри, Гндоган; Марез, Де Брујне -  Фоден; Бернардо Силва. 

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН: Навас -  Флоренци, Маркињос, Кимпембе, Диало -  Данило, Паредес -  Ди Марија, Верати, Нејмар - Мбапе. 

Прва утакмица: Парис ен Жермен – Манчестер сити 1:2 (1:0)

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести