Данас први мечеви шеснаестине финала Лиге Европе: Ајакс гостује одличном Хетафеу

Данас су играју прве фудбалске утакмице шеснаестине финала Лиге Европе.
liga evrope, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Claude Paris)

На програму је неколико интересантних дуела,  али  најизаовнији игра се у Брижу између домаћина и Манчестер јунајтеда. Мачестер је после  после серије слабих резултата одиграо сјајан меч са Челсијем у Лондону, славио је са 2:0, па ваља очекивати да да ће заблистати и против Клуб Брижа.

-  Најзад смо одиграли један меч онако како  смо већ дуго очекивали – задовољан је тренер Оле Гунар Солскјер. - Надам се да ћемо наставити у истом ритму, мада и даље имамо великих проблема, Погба, Мек Томини и Рашфорд су повређени, а највероватније да нећу моћи да рачунам ни на Фреда. Оволико одсутних играча не умањује наше победничке амбиције.

Занимљив окршај се очекује и у предграђу Мадрида, где ове сезоне одлични Хетафе дочекује славни  Ајакс.  

- Добили смо изузетно тешког ривала - каже капитен Ајакса Душан Тадић. - Хетафе ове сезоне игра сјајно, у само врху је  табеле шпанске лиге, иза Реала и Барселоне, што довољно говори о снази и квалитету тог тима. Ми ћемо играти нашу игру, сигурно је да се нећемо бранити и уверен сам да  можемо до победе.

И утакмица између Олимпијакоса и Арсенала привлачи велику пажљу, тим пре што енгелски тим ове сезоне игра далеко испод својих могућности, а ни промена на клупи није много тога променила.

- Можда је Лига Европе шанса да следеће године играмо у неком од европских купова. Шансу ће добити неколицина млађих играча, надам се да ће они оправдати поверење и да ћемо бити успешни против Олимпијакоса  – рекао је тренер Арсенала Микел Артета.

Г. К.

Данас

Ајнтрахт – Салцбург (18.55)

Клуж – Севиља (18.55)

Копенхаген – Селтик (18.55)

Клуб Бриж-М. јунајтед (18.55).

Хетафе - Ајакс (18.55)

Лудогорец - Интер (18.55)

Шахтјор – Бенфика (18.55)

Спортинг – Истанбул (18.55)

АПОЕЛ-Базел (21)

АЗ Алкмар - ЛАСК (21)

Бајер - Порто (21)

Олимпијакос - Арсенал (21)

Ренџерс - Брага (21)

Рома - Гент (21)

Волфсбург - Малме (21)

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести