Данска савладала Чешку и пласирала се у полуфинале ЕП

Фудбалска репрезентација Данске пласирала се у полуфинале Европског првенства, пошто је данас у Бакуу савладала Чешку са 2:1 (2:0).
danci1
Фото: Tanjug (Naomi Baker/Pool Photo via AP)
Стрелци за Данце били су Томас Дилејни у 5. и Каспер Долберг у 42. минуту, док је погодак за Чехе постигао Патрик Шик у 49. минуту.
Одличан меч виђен је у Бакуу из ког су као победници изашли Данци, који цео турнир играју без Кристијана Ериксена.  Први гол су постигли након превида линијског судије и поклоњеног корнера, пошто Челустка није дирао лопту. Међутим, судије су показале на прекид за Данску, а управо из тог је Дилејни постигао гол главом. Уследиле су прилике на обе стране, Данци су претили из контри и из једне такве дошли до 2:0. Неуморни Меле је маестрално центрирао, а Долберг поставио ногу за велику предност. Тада се чинило да је све готово, али се упорни Чеси нису предавали.
Други тим је изашао у наставку и страховито притискао, али осим Шиковог гола није могао да потпуно нешто више уради. Великом заслугом и због голмана Шмајхела, који је одбранио неколико одличних удараца, исто као и колега са супротне стране Вацлик.
Данска ће у полуфиналу, 7. јула на Вемблију, играти против победника меча између Енглеске и Украјине.
EUR/RSD 117.1400
Најновије вести