Давид Дунђерски: Прштаће на све стране, верујем у победу

Жртвовали су Суботичани такмичење у Купу и Партизану супротставили тим у којем није било већине стандардних првотимаца.
ФК Спартак ЖК/ Давид Дунђерски (лево) жели победу над Војводином
Фото: ФК Спартак ЖК/ Давид Дунђерски (лево) жели победу над Војводином

Доживели су убедљив пораз (0:4), а све то урађено је због важности утакмица које екипу очекују у пет последњих кола у лигашком делу Суперлиге, у којем Суботичани желе да се пласирају у плеј-оф. Први, можда и најтежи окршај, уследиће за тим тренера Владимира Гаћиновића у суботу, када играју војвођански дерби с трећепласираном Војводином.

- Та утакмица у мени увек буди емоције, јер играмо с тимом у којем сам провео читаву каријеру у млађим категоријама - истакао је млади бек  Спартака Давид Дунђерски. - Волим да играм против Воше и с нестрпљењем ишчекујем почетак дуела. Бодови су нам преко потребни, јер бисмо у случају да их освојимо начинили велики корак ка плеј-офу. Првенство нам је у фокусу и због тога смо жртвовали учешће у Купу и надам се да ћемо у утакмици с Војводином то и на делу да покажемо.

На који би то начин Спартак могао да стигне до циља?

- Ми смо, пре свега, домаћинска екипа и најбоље партије приказујемо на нашем терену. Шансу видим у форсирању напада по боковима, где имамо одличне и веома брзе играче Денковића и Срећковића. Уз то, у нападу је Немања Николић и сви имамо велико поверење у њих и њихов учинак.


Комплетни на Новосађане

Тренер Спартака Владимир Гаћиновић по свој прилици моћи ће да рачуна на све играче, изузев од раније повређеног Дамјана Гојкова. То значи да су се од повреда опоравили Никола Срећковић и Немања Николић и да ће бити спремни да заузму место у екипи.


Војводина је, такође, веома опасна у нападу?

- То је чињеница, јер има изванредног Миљана Вукадиновића, по мени тренутно најбољег играча екипе, и високог Мркаића, који нам је стварао велике проблеме у време док је носио дрес Јавора. На грешкама се, међутим, најбоље учи и надам се да ћемо овог пута успети да неутралишемо његов допринос. Никада се не сме заборавити ни на учинак искусних Дринчића и Бојића, али ћемо се максимално спремити, анализирати све врлине и мане ривала и покушати да их искористимо.

Којим бисте резултатом били задовољни?

- Како играмо код куће, не верујем да би ико од нас потписао реми, јер верујемо да можемо да победимо. Не бисмо, међутим, били незадовољни ни бодом. Убеђен сам да ће прштати на све стране, очекујем ефикасну утакмицу, а надам се да ће једна лопта више завршити иза леђа голмана Новосађана - оптимиста је Давид Дунђерски.

Утакмица Спартак - Војводина игра се у Суботици, а почетак је у 16 часова.      

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести