Дерби у Хумској: Партизан и Црвена звезда 158. пут

БЕОГРАД: Дуел фудбалера Партизана и Црвене звезде, 158. првенствени, обележиће 9. коло Суперлиге Србије овог викенда.
Superliga Srbije sezona 2 2018/19
Фото: Dnevnik.rs

Многи су први овосезонски судар вечитих ривала у Хумској означили као прекретницу - за Звезду која би у случају тријумфа потврдила доминацију као учесник Лиге шампиона и наставила максималан учинак у домаћем такмичењу, а за Партизан да с правом јури титулу, иако му је намењена улога аутсајдера.

Николић: Можда на крају овај дерби одлучи сезону

Фудбалер Партизана Немања Николић истакао је пред 158. вечити дерби против Црвене звезде да је врло могуће да се ова утакмица на крају испостави и као утакмица сезоне.

"Очекивања су иста као и свих из клуба, а то је да у нашој кући освојимо три бода. Можда ће се ова утакмица на крају свести на то да је утакмица сезоне. На нама је да изађемо максимално фокусирани и и очекујем повољан резултат", рекао је Николић Танјугу.

Нападач црно-белих нада се да ће му дебитантски вечити дерби остати у лепом сећању.

"Они имају јако добро укомпонован тим, сад су то и поправли доласком могу рећи одредеђених играча који су стекли светско име, као што је Марко Марин, мислим да нема потребе ни говорити о њему, једноставно имају супер резултат, ушли су у Лигу шампиона. Сигурно да и они имају мане и ми ћемо покушати да их искористимо и наравно казнимо", казао је Николић.

Доскорашњи нападач суботичког Спартака истиче да долазак у велики клуб доноси одређен притисак.

"Када почињемо да играмо фудбал тежимо да дођемо у велики клуб. Ако желите велике ствари, онда морате и психички бити спремни на све што вас очекује у великом клубу, као што су утакмице са Црвеном звездом"

Николић сматра да би Звездине обавезе у Лиги шампиона могле да је "успоре" у првенству, али не превише.

"Ои имају мислим 30 играча, сасвим довољан фонд за ротацију. Не верујем да ће то нешто превише на њих утицати, можда неки пораз у Лиги шампиона. Видећемо на крају крајева, надам се да ћемо искрено ове године освојити титулу, да ћемо већ у дербију славити и наставити победничку серију у првенству која већ траје пет утакмица", закључио је Николић.

Зђелар: Звезди блага предност, али гледамо само себе 

Фудбалер Партизана Саша Зђелар истакао је пред 158. вечити дерби да благу предност даје Црвеној звезди. "Други дерби за мене, али лично, утакмица као и свака друга. Сигурно да је набој већи, да се очекује победа и од нас и од њих. Благу би им дао предност, зато што су сезону почели изванредно, немају ниједну изгубљену утакмицу, ушли су у Лигу шампиона, али опет са друге стране ми морамо да гледамо себе и припремити се за утакмицу на најбољи могући начин", рекао је Зђелар Танјугу.

Према његовим речима обе екипе имале су доста времена за одмор и "потрошња" неће утицати на меч.

"Не мислим да ће умор утицати на квалитет дербија, имали смо доста времена да се одморимо, четири дана од утакмице до утакмице је велики период, мислим да то и нема неки утицај. Дерби као дерби доноси превише набоја, тако да мислим да неће нико бити уморан због тих утакмица", казао је Зђелар.

Везни фудбалер црно-белих не мисли да ће борбу за титулу нешто олакшати то што Црвена звезда игра Лигу шампиона.

"Сигурно да то њима доноси доста, то што су ушли у Лигу шампиона. Опет ми желимо да покажемо свима да ово што се тренутно дешава и што нисмо ушли у Европу да није права слика, да ова екипа има велики потенцијал и стојим иза стога да није показала шта и колико може", закључио је Зђелар.

Дуел Партизана и Црвене звезде игра се сутра од 19 сати у Хумској.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести