Дневников лауреат, Никола Дринчић: Уписали смо се у клупску историју

Освајањем трофеја у Купу Србије, актуелна генерација играча Војводине сврстала се, када је реч о клупској и историји војвођанског фудбала, међу оне чија ће имена златним словима бити исписана у алманасима.
Ј. Грлић/ Никола Дринчић (лево) и Петар Бојић са пехаром Купа Србије
Фото: Ј. Грлић/ Никола Дринчић (лево) и Петар Бојић са пехаром Купа Србије

Уз то, после неколико сушних и година проведених у оквирима просека, црвено-бели су освојили треће место у домаћем првенству, изишли на  европску сцену, а такав домет поновили су и на крају јесењег дела нове сезоне. Када се све сабере, 2020. годину навијачи црвено-белих,  шеф стручног штаба Ненад Лалатовић и његови сарадници, сви првотимци, на челу с капитеном Николом Дринчићем, имају пуно разлога да памте по лепом.

- Што се резултата које смо остварили тиче, мислим да су били фантастични – истакао је Никола Дринчић, по годинама (36) зрео човек, а по играма на терену младић, предводник и по општим оценама најбољи фудбалер Војводине. – Освајањем трофеја у Купу уписали смо се у клупску историју. Издањима у овој сезони само смо потврдили да имамо континуитет резултата и да успехе иза нас нисмо случајно остварили. До вредног трофеја стигли смо огромним и преданим радом и великом жељом да урадимо нешто значајно, али и дан-данас, упркос свему, чини ми се да нас неки не посматрају као озбиљну екипу. То нам улива додатну вољу да се поново доказујемо и да пробијамо наредне баријере.

Да ли сте очекивали да овај тим Војводине може да стигне до трофеја, ако се у обзир узме чињеница да је само до пре две године представљао тек просечног српског суперлигаша?

-Наравно да сам веровао и очекивао да узмемо трофеј, јер када се бавиш активно фудбалом онда се и надаш да ћеш стићи до таквих резултата. Криво ми је једино што тај наш подвиг није био медијски боље испраћен, као да се подразумевало да освојимо пехар. Наш народ каже да је сваког чуда за два дана доста и баш такав случај се догодио и нама. Али, како је - тако је.


Потез године

Када је Војводина освојила трофеј Купа у Нишу, Никола Дринчић био је, баш као што је то и сада, капитен тима. Међутим, није он примио победнички пехар на Чаиру, пошто је пред саму церемонију капитенску траку предао голману Емилу Роцкову.

-Сматрао сам да њему треба да припадне та част, као бившем капитену и играчу који је поникао у клубу. Не видим ништа посебно у том мом потезу, тако је требало да буде – рекао је тада популарни Дрина.

Ипак, овај потез показао је о каквом је човеку реч, јер Никола је без сумње велики фудбалер и још боља и искренија особа.

Честитка читаоцима „Дневника“

Никола Дринчић је да читаоцима „Дневника“ пожелео срећну Нову годину:

- Вашим читаоцима и свим људима добре воље желим мир, срећу, да буду доброг здравља и да чувају себе и своје вољене. Идемо даље с вером у Бога, па докле стигнемо.

Без секунде одмора

Током 2020. године Дринчић је сваки минут, сваке утакмице провео на терену. Једноставно, био је незамењив, али и прави пример саиграчима, посебно млађим, како озбиљан професионалац доживљава фудбал, колико му је посвећен и како се односи према обавезама, без обзира да ли је то на тренингу или, рецимо, у финалу Купа.  


Црвена звезда је одмакла на табели, а навијачи Воше верују да можете да стигнете до другог места на табели, дакле да будете испред Партизана?

-Искрено, не знам ни ко ће за пролеће да остане у екипи, а ко ће да оде, каква ће укупна ситуација да буде, тако да не могу да нагађам да ли је реални домет друго или треће место.

А какви су ваши лични планови?

- Што се мене тиче, уговор с Војводином важи ми до краја маја. Када се вратим са паузе планирам да седнем с људима из клуба и да видим да ли рачунају на мене и убудуће. У зависности од њихових планова, потражићу и најбољу солуцију – поручио је најбољи фудбалер Војводине Никола Дринчић, којег је Град Нови Сад прогласио за свог најбољег спортисту.

Александар  Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести