Додатне мере пред меч Тиране са Звездом

ТИРАНА: Полиција у Тирани саопштила је да ће предузети додатне мере за одржавање реда и безбедности током меча другог кола квалификација за Лигу шампиона између фудбалера Тиране и Црвене звезде.
tirana.jpg
Фото: Youtube Printscreen

Како преноси албански портал Панорама, само особе које је буду имале дозволу од Фудбалског савеза Албаније моћи ће да уђу на стадион, у складу са прописаним санитарним протоколом.

Окупљање навијача на улицама и трговима у близини стадиона неће бити дозвољено, а у случају формирања група полиција ће интервенисати.

Додаје се да ће неке улице бити блокиране и за пешаке и за возила од 18 сати, па све до завршетка утакмице и активности у вези са њом.

Исти портал преноси да је албански клуб, плашећи се неочекиваних догађаја на мечу са Звездом, обавестио полицију да има информације по којима да би "неки људи дроном могли да истакну политичку поруку против Србије".

"Због овакав чина "бело-плави" би били кажњени, јер УЕФА категорички забрањује ширење порука политичке мржње или расистичке природе. На основу тих података, шампион Албаније позвао је полицију да предузме неопходне мере како би се спречила било каква изненађења", наводи портал Панорама.

Да подсетимо, утакмица квалификација за Европско првенство између Србије и Албаније 2014. године на стадиону Партизана прекинута је када се над тереном појавио дрон са заставом Велике Албаније.

Меч између фудбалера Тиране и Црвене звезде игра се сутра од 20 сати на стадиону "Ер Албанија" без публике, а победник ће се пласирати у трећу рунду квалификација.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести