Ђорђевић донео победу Војводини

Трудио се домаћин да храбром игром парира фаворизованом саставу Војводине и у самом почетку утакмице успео је да удаљи фудбалере освајача Купа Србије од свог гола.
Ј. Грлић/ Са меча у Крушевцу
Фото: Ј. Грлић/ Са меча у Крушевцу

Јесу Новосађани имали изгледну ситуацију после корнера Дринчића у уводним минутима, када је за неки милиметар био прекратак Саничанин, чешће је лопта била у њиховом поседу, али је одбрана Напретка била покретљива и држала је ствари под контролом. Тренер “чарапана” Драган Ивановић инсистирао је на томе да се његов тим неће бранити, његови ученици великим залагањем настојали су да тај захтев поштују, додуше без нападачких амбиција, па смо пратили не баш занимљив и сусрет без конкретних прилика.

У 41. минуту тим тренера Ненада Лалатовића успео је да затресе мрежу Јорданова, а несуђени стрелац Миљан Вукадиновић био је у недозвољеној позицији и погодак је оправдано поништен.

Новосађани су, у то нема никакве сумње, желели да освоје сва три бода и са занимањем је очекивано како ће у наставку реаговати тренер Лалатовић. Он је променио чак тројицу фудбалера, па су на терен ушли Стојковић, Ђорђевић и Мркаић, који су и коло пре тога у другом полувремену добили шансу и били међу креаторима победе против Младости из Лучана. Потпуну иницијативу преузела је “Стара дама”, али је евидентно било да је гостима недостајао конкретнији учинак на средини, како би њихова игра постала течнија и опаснија по гол Јорданова.

И онда, коначно, уследила је фина акција гостију по левој страни, после које је Стефан Ђорђевић лепо примио лопту у казненом простору, начинио два-три корака ка голу и шутирао. Јорданов ју је закачио, али је лопта прешла замишљену гол-линију када ју је голман извадио и Војводина је повела. На другој страни, у 61. минуту Рашковић добро је шутирао на Симићев гол, али је његов покушај изблокиран и резултат је остао 0:1.

Напредак је настојао да некако стигне до поравнања, трудила се из петних жила млада екипа да у томе успе, али до шансе није стизала. У 78. минуту други жути, самим тим и црвени картон добио је Крушевљанин Рашковић, који је руком по лицу ударио Ђуричина и то је био нови, али огромни проблем за домаћи тим. И поред тога, у 85. минуту он је запретио преко Зељковића, али је он из добре позиције лоше шутирао поред гола. Утисак је био да су гости задовољни минималним вођством, нису претерано настојали да искористе бројчану предност, па је Напредак имао лагану иницијативу, али без конкретног резултата. У 90. минуту у доброј позицији да реши утакмицу био је Ђуричин, који је, после дуплог паса са Зукићем, шутирао преко гола.       

А. Предојевић

Напредак - Војводина 0:1 (0:0)

КРУШЕВАЦ: Стадион Младост, играно без присуства публике, судија: Остраћанин (Краљево). Стрелци: Ђорђевић у 57. минуту. Жути картон: Рашковић (Напредак). Црвени картон: Рашковић (Напредак) у 78. минуту.

НАПРЕДАК: Јорданов 6,5, Маринковић 6, Костић 6 (Павићевић 6), Зељковић 6,5, Мршић 6, Матић 6 (Вучићевић 6), Спремо 7, Шарац 6,5, Лековић 6,5, Миловановић 6,5, Ћуковић 6 (Рашковић 5).

ВОЈВОДИНА: Симић 6,5, Андрић 6,5, Бралић 7, Саничанин 7, Деветак 6,5 (Ђорђевић 7,5), Топић 6,5 (Стојковић 7) , Дринчић 7, Вукадиновић 6,5 (Ђуричин 6,5), Човић 6,5 (Зукић -), Гемовић 6,5 (Мркаић 7), Бојић 7.

ИЗЈАВЕ ПОСЛЕ УТАКМИЦЕ

Лалатовић: Задовољан сам због победе

По завршетку сусрета у Крушевцу, тренер Напретка Драган Ивановић је рекао:

- Пресудио је индивидуални квалитет Стефана Ђорђевића, који је ушао у игру у другом делу. Постигао је једини гол, али смо могли да дођемо до ремија да је Зељковић боље реаговао у тренуцима кад смо већ имали играча мање. Војводина је до читавог плена стигла из једине праве прилике, а ми смо неоправдано добили црвени картон.

С друге стране, Ненад Лалатовић је, и поред нешто славбије партије својих ученика, овако оценио утакмицу:

- Увек сам задовољан када мој тим победи, тако је и сада. Добро смо тактички одрадили сусрет и после пет кола остали непоражени. Сада почињемо да размишамо о утакмици с Партизаном у следећем колу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести