Др Чолаковић: Сваки припремни период је ризичан

ТЕРМЕ ЧАТЕЖ: Медицински део екипе ФК Војводина, на челу са др Владимиром Чолаковићем, трудио се да максимално буде на услузи играчима на припремама у Словенији. 
Nemanja Mijić, dr Vladimir Čolaković, Goran Marijan i Saša Semeredi/ A. Predojević
Фото: А. Предојевић/Немања Мијић, др Владимир Чолаковић, Горан Маријан и Саша Семереди

(Од нашег специјалног извештача)

Уз младог доктора, у тиму су већ дужи низ година физиотерапеути Немања Мијић и Горан Маријан, а на свој начин помагао им је и кондициони тренер Саша Семереди.

- Сваки припремни период у себи носи одређени ризик од повређивања, јер играчи долазе из фазе мировања и улазе у бржи ритам рада – рекао је др Чолаковић. – Дешавају се због тога болна стања зглобова и мишића, али ретко се догоди то да се суочимо са тежим озледама. И овог пута било је тако, али мислим да је била реч, у односу на неке раније припреме, о мањем броју повреда. Укупно петорица фудбалера пожалила су се на ситније проблеме, а први пут нам се догодило у последњих неколико година, да се на озбиљнију повреду пожалио Немања Човић.

Дисторзију скочног зглоба „зарадио“ је Никола Васиљевић и он је већи део рада у Термама Чатеж, после дан-два паузе, обавио с кондиционим тренером Сашом Семередијем.

- Јесте, али су наши физиотерпаути, одмах по повређивању, одрадили одличан посао, правовремено су реаговали и, иако је озледа деловала веома озбиљно, оспособили смо га да се пред крај рада прикључи саиграчима. Наравно, томе је допринела и велика воља самог играча да што пре почне да тренира, као и одличане вежбе које спроводио са тренером Семередијем.

Веома занимљив случај догодио се с несуђеним новајлијом Вањом Марковићем, који је с црвено-белима провео само један дан, осетио бол у колену и, на властито инсистирање, отишао на преглед у Пољску, чиме је пропустио прилику да потпише уговор с Вошом.

- С Марковићем је проблем био у томе што је у Словенију дошао током викенда и није стигао да обави обавезни лекарски преглед тамо где га ми увек радимо. Проблем је настао на тренингу, када је остао да лежи на трави после једне баналне ситуације. Приликом каснијег прегледа који сам обавио, био је видно узнемирен и уплашен, односно константно је био у грчу. Чињеница је да је осетио бол у пределу медијалног лигамента, као и, после тестова које сам одрадио, медијалног менискуса, тако да су то биле две ствари које су врло вероватно повређене. Хтели смо да му закажемо снимање магнетном резонанцом за сутрадан у Словенији, али, с обзиром на стање у каквом је био, али и на чињеницу да је то колено оперисао пре годину-две он је решио да оде у Пољску код лекара који га је и оперисао и то на своју одговорност – додао је др Владимир Чолаковић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести