Гајић поднео оставку, Самарџић в.д. председника УО ФК Војводина

НОВИ САД: Таман када се учинило да свеукупна ситуација у Фудбалском клубу Војводина иде у добром смеру, председник Управног одбора Новосађана Војислав Гајић поднео је оставку на ту функцију.
samardzic
Фото: Драгољуб Самарџић, фото: Дневник

Управо на страницама „Дневника“ он је такав потез образложио великим пословним обавезама, које му никако не дозвољавају да се максимално посвети вођењу црвено-белих из Српске Атине. Овакав заплет ситуације практично нико није очекивао у највећем војвођанском граду, а тим поводом ванредну конференцију за медије одржао је председник Скупштине „Старе даме“ Драгољуб Самарџић.

- Од Војислава Гајића добио сам, као председник највишег клупског тела, писано овлашћење да до седнице Скупштине обављам и функцију првог човека Управног одбора ФК Војводина – истакао је Самарџић. – Желели смо да Гајић остане, али нас је он константно убеђивао да то није могуће због пословних обавеза које има и да не жели да напола ради посао. Због тога ме је овластио да будем спона између УО и клуба, а ја сам то прихватио, схватајући да се налазимо у незгодном и осетљивом тренутку. Уз све, епидемија коронавируса утиче на то да не можемо сада да организујемо Скупштину, пошто доследно поштујемо уредбу Владе Србије.

Самарџић је потом нагласио:

- Важно нам је да сачувамо процес рада стручног штаба и играча, јер ту не сме да буде ни најмањег пропуста. Имамо тежак распоред на почетку првенства, које морамо да потпуно спремни дочекамо. Због тога ћу под хитно да сазовем састанак Управног одбора, јер без његовог рада у пуном капацитету нећемо моћи пуно тога да урадимо. Очекујем да ће он да уследи већ у петак и мораћемо да учинимо велики заједнички напор како бисмо избегли могућност да направимо корак уназад у односу на прошлу сезону. ФК Војводина је живо биће и његово срце не сме да стане, а на нама је да учинимо баш све како се проблем с којим се суочавамо не би осетио. Бићемо транспарентни у раду и све релеватне информације поделићемо с новинарама и јавношћу.

Тренутно је у првом плану прелазни рок, а шеф струке Ненад Лалатовић члановима УО презентовао је које би то играче волео да види у црвено-белом дресу.

- Мораћемо и по том питању одмах да радимо. Постоји листа жеља нашег тренера и настојаћемо да их реализујемо, јер од високих амбиција не одустајемо и учинићемо све да их остваримо. Одмах по завршетку ове конференције настојаћу да сазнам да ли су одређени разговори са занимљивим играчима већ почели, а за тај део посла до сада су били задужени генерални директор Душан Бајатовић и Ненад Лалатовић - вели Самарџић.

Подвлачећи да Војислав Гајић није отишао из клуба и да је, макар формално, до седнице Скупштине још увек председник, Самарџић је рекао и следеће:

- Изненађен сам укупном ситуацијом, али неких великих промена неће бити. Клуб увек мора да буде у првом плану, а важно је да нагласим и то да смо учинили све да Гајић, ипак, остане: Ипак, разумели смо и то да он тренутно не може да споји лепо и корисно. И даље желимо да буде с нама, тим пре што његовом потезу није претходило никакво неслагање или свађа. Уколико не буде председник, пронаћи ћемо му одговарајуће место - каже Самарџић.

На питање да ли ће на састанку УО бити речи и о ангажовању новог спортског директора Војводине, нови в.д. председника је одговорио:

- У ходу ћемо морати да решавамо одређене ствари и о ангажовању човека за ову важну функцију још нисмо причали. Одлука ће морати да буде брзо донета, јер шеф струке треба да буде потпуно релаксиран по питању прелазног рока и одређених кадровских решења.

На новинарско питање каква је финансијска ситуацију у клубу, Самарџић је без дилеме истакао:

- По билансима, финансије су нам много боље него што су то биле. О томе бригу води Душан Бајатовић, уз пуну подршку чланова УО. Једноставно, резултати које смо остварили у минулом првенству не смеју да буду потрошени. Због тога већ радимо на организацији Скуштине и, оног тренутка када се буде отворила могућност за њено одржавање, заказаћемо је и продискутовати са њеним члановима у проблематици у којој се наш клуб нашао. Поновићу, ФК Војводина је изнад свега и у потезима које будемо правили водиће нас искључиво његови интереси – поручио је Драгољуб Самарџић.                             

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести