Драгомир Вукићевић, секретар стручног штаба ФК Војводина: Радим посао који највише волим

У првенственој утакмици с екипом Младости из Лучана, коју су новосадски црвено-бели одиграли на стадиону “Карађорђе” још 16. авуста ове године, секретар стручног штаба ФК Војводина Драгомир Вукићевић обележио је леп и несвакидашњи јубилеј.
Samardzic i Vukicevic
Фото: Драгољуб Самарџић, в.д. председника ФК Војводина, и Драгомир Вукићевић, фото: ФК Војводина/Ј. Грлић

Тада је по 250. пут седео на клупи “Старе даме”, с тим да од доласка у клуб са свог радног места није ни једном одсуствовао. Због тога је недавно награђен плакетом Воше, коју му је уручио в.д. председник Новосађана Драгољуб Самарџић.

- У Војводину сам стигао 21. јуна 2014. године и од тада сам непрекидно уз наш најбољи тим - рекао је, међу играчима, популарни Гаги. - Пре тога сам посао техничког директора пуних пет и по година обављао у Пролетеру са Слане баре, клубу у којем сам активно играо фудбал. Када сам прешао у Вошу, у њеном стручном штабу били су шеф Зоран Џими Марић и његови сарадници Милан Мима Раставац, Горан Шаула, Милан Косановић и тренер голмана Борис Нађ. За нешто више од шест година које су потом уследиле, сарађивао сам с доста стручњака и са сваким од њих имао сам лепу и коректну сарадњу.

Можете ли да се присетите свих њихових имена?

- Уф, то баш и није једноставно... Можда их нећу поређати хронолошки најисправније, али били су ту Златомир Загорчић, Ненад Лалатовић у првом мандату, Александар Веселиновић, Радослав Батак, Ненад Ванић, Драган Ивановић, Владимир Буач, Драгомир Окука и Радован Кривокапић, а сада је на клупи поново Лалатовић. Наравно, било је ту и тренера који су били вршиоци дужности, тако да је бројка стручњака с којима сам сарађивао заиста велика.


Тренерска лиценца

Занимљиво је то да Драгомир Вукићевић има положен испит за УЕФА Б тренерску лиценцу. Да ли то значи да и на тренерском пољу имате амбиције?

- Ма, нееее... - одговорио је наш саговорник. - Једноставно, пре три године положио сам за Б лиценцу, због себе и посла којим се бавим. И, да знате, знање које сам стекао том приликом, доста ми помаже у обавезама које свакодневно имам у ФК Војводина.


С којим од њих сте, по вама, остварили најбољу сарадњу?

- Није никаква тајна да је то Ненад Лалатовић, човек којег сам дочекао и у Пролетеру када је преузимао тај тим. После смо два пута били и још увек смо на истом послу у Војводини, па могу да кажем да смо у међувремену постали добри пријатељи. Уз то, с њим сам био и у стручном штабу У-21 репрезентације Србије на Европском првенству у Пољској, што је за мене представљало велико и значајно искуство.

Стигли сте до броја од више од 250 утакмица у улози секретара стручног штаба. Можете ли тачно да кажете која су ваша задужења на послу?

- Представљам својеврсну спону између управе и стручног штаба екипе. Мој део посла је да учествујем у организацији зимских и летњих припрема сениорске екипе, али и утакмица, као и свих осталих активности тима. Радим посао који волим и, искрен да будем, не бих га мењао ни за шта на свету.

Рођени сте 1958. године и докле планирате да будете део свакодневног живота фудбалера Војводине?

- Радићу докле год будем могао да дужности обављам на врхунском, професионалном нивоу - без трунке дилеме одговорио је Драгомир Вукићевић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести