Драговић донео победу Београђанима у Новом Саду

Велики труд уложили су фудбалери Војводине како би наставили серију добрих резултата, али на крају нису успели да изненаде актуелног првака.
д
Фото: Ј. Грлић

Имали су црвено-бели вођство после првих 45 минута, али је тим Дејана Станковића преокренуо резултат.

Као што је то и било очекивано, од самог почетка иницијативу је преузела екипа из Београда. Домаћин се оријентисао на чврст дефанзивни блок, тражечи могућност да у евфетуалним контрама искористи брзину Вељка Симића и Миљана Вукадиновића. Звездине акције су углавном ишле по десном боку, али у уводном делу сусрета озбиљнијих прилика није било.

Тек у 20. минуту уследио је први ударац ка голу Војводине, покушао је с ивице казненог протора Мирко Иванић, али није био прецизан. Притискао је тим Дејана Станковића све снажније одбрамбени бедем „старе даме“, али је и она показала зубе у 23. минуту, када је Гајић омео Мркаића да упути прецизнију лопту ка голу Борјана. Три минута касније уследила је нова, још боља прилика  за по земљи убацио је пред гол, а поново Мркаић није успео да затресе мрежу.

Почела је Воша све храбрије да атакује и то јој се исплатило у 30. минуту. После корнера се створила гужва испред Борјана, лопта је на крају дошла до Мирка Топића, који је ударцем по земљи погодио десни доњи угао и донео радост свом тиму.

Одговорили су играчи из Београда само два минута касније, када је Катаи покушао из добре ситуације да савлада Симића, али је испред гол линије најприсебнији био Ковачевић и отклонио велику опасност. Развила се отворена битка, па је у 38. минуту севнула нова контра Новосађана, после које је тукао Буснић, али је успео да погоди само спољни део мреже. У 45. минуту, после одбијене лопте, с 18 метара је млади Петар Станић добро захватио лопту, она је била недохватна за Николу Симића, али је, на његову срећу, погодила стативу и одбила се у поље.


Тренери сложни: Одлична утакмица

Шеф стручног штаба Војводине Славољуб Ђорђевић, и поред пораза, није био незадовољан издањем своје екипе.

- Храбро смо изашли на мегдан шампиону и играчи су се заиста потрошили у жестоком двобоју. Жао ми је што нисмо стигли барем до бода, јер смо за то имали прилике, а ни да смо победили не би било незаслужено. Звезда је изузетно квалитетан тим којег смо покушали да заразимо неким тактичким замислима, што нам је у првом полувремену донело и резултат. У наставку, међутим, направили смо неке грешке у одбрани па је ривал квалитета које поседују Београђани умео да искористи. Ипак, поносан сам на момке који су показали да играју све боље и да могу да се носе и са најјачим ривалима - рекао је Ђорђевић.

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић, наравно, био је задовољан због победе.

- Пре свега захвалан сам на сјајном гостопримству Војводини и Новом Саду. Била је ово једна од најбољих утакмица у домаћем првенству у овој сезони, а Новосађани су играли веома дисциплиновано и нису се повукли. На полувремену сам извршио измене, јер утакмица је попут живог бића, па сам морао да реагујем у складу са потребама. Успели смо да преокренемо резултат и то нам је у овом тренутку најважније. - нагласио је Станковић.


Реаговао је на полувремену Дејан Станковић и у игру послао тројицу нових играча – Гобељића, Ераковића и Фалка. Поново су гости кренули свим силама ка голу Симића и већ у 49. минуту су постигли подак, али је он поништен.  Сам је на левом крилу остао Катаи, погледао у шеснаестерац и погодио у главу Павкова, који је савладао голмана домаће екипе. Међутим, реаговала је ВАР соба, која је установила да је у пријему лопте Катаи био у недозвољеној позицији и гол је поништен. Само три минута касније, ипак, Павков је поново био највиши у скоку и савладао Симића и изједначио резултат.

У 59. минуту најпре је Фалко шутирао, а Никола Симић зауставио тај ударац, да би на другој страни Вељко Симић ушао у шансу, али се овог пута истакао и Милан Борјан. Гости су материјализовали бољу игру и стекли предност у 61. минуту, када се, после корнера, одлично снашао у казненом простору домаћег тима Александар Драговић и донео Београђанима вођство.

На ученицима Славољуба Ђорђевића био је задатак да покушају да узврате ударац, али је било питање да ли за то имају довољно снаге и умећа.

Умирио је тада првак ритам и настојао да сигурном игром чува лопту. Могао је Фалко да заврши читаву причу у 87. минуту, али је шутирао право у чувара мреже Новосађана, али је за шампиона најважније било то да време истиче и да се сусрет ближи, за њих, жељеном епилогу.

ВојводинаЦрвена звезда 1:2 (1:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 6.000, судија: Милановић (Ћуприја). Стрелци: Топић у 30. за Војводину, а Павков у 52. и, Драговић у 61. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Мркаић, Стевановић (Војводина), а Родић (Црвена звезда).

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 7, Бјековић - (Јеличић 7), Ковачевић 7, Стевановић 6,5, Деветак 6,5, Буснић 6,5, Топић 7, Вукадиновић 7 (Кабић 6,5), В. Симић 7,5, Зукић 6,5, Мркаић 7 (Бастајић -)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Гајић 6,5 (Гобељић 7) Панков 6,5 (Ераковић 7), Драговић 8, Родић 6,5, Саного 7, Станић 7 (Петровић -),  Бен 6,5 (Фалко 7), Иванић 6,5, Катаи 7,5, Павков 7,5 (Крстичић -).

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести