Дринчић у Војводини до 2021: Хвала свима у клубу

Везиста Војводине Никола Дринчић (35) јуче је продужио уговор са клубом до јуна 2021. године.
Nikola Drinčić/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/ Никола Дринчић пружа одличне партије ове јесени

На тај начин, овај сјајни фудбалер остаће у редовима црвено-белих и током наредне сезоне, у којој ће, ако настави са досадашњим резултатима, „стара дама“ поново заиграти у квалификацијама за Лигу Европе.

То је сигурно лепа вест како за самог Дринчића, тако и за његове саиграче, тренера Лалатовића, али и све навијаче Војводине.

– Желим да изразим велику захвалност свима у клубу на томе што су ми понудили продужење уговора, јер то значи да су задовољни мојим играма једнако колико сам и ја задовољан својим боравком у Војводини. Када сам долазио овде, потајно сам се надао да бих баш у Војводини могао да завршим каријеру и, ето, драго ми је што ће тако вероватно и бити – каже Дринчић.

Продужењем уговора са клубом, он је показао да верује у ову екипу Војводине, као и у остварење њених будућих циљева.

– Ова екипа сигурно може још боље да игра, а причао сам и када сам долазио овде да Војводина има озбиљан и квалитетан тим. Међутим, било је потребно време да се сви упознамо, зближимо и ујединимо, односно да усадимо себи тај победнички менталитет. У последње две године, Војводина је била далеко од борбе за Европу, али сада смо, како време пролази, све ближи томе да се пласирамо на европску сцену. Такође, ако смо као циљ већ зацртали то да желимо да играмо у квалификацијама за Лигу Европе, јако је битно да и ту будемо конкурентни, а не само да се задовољимо са учешћем у првом колу. Зато бих волео да се цела ова прича још више надогради и да наредне сезоне будемо још јачи него што смо сада – истиче Дринчић.

Међутим, да би изборила учешће у Европи, Воша мора наставити са добрим резултатима, а то уопште није тако лако. Уосталом, већ у суботу, очекује је традиционално неугодно гостовање Раду у Београду.

– Наступао сам шест месеци за екипу Рада и знам да је то тим који има победнички менталитет, у смислу да сви у клубу стварно живе за то да њихов клуб побеђује. Свакој екипи у лиги је тешко када гостује на Бањици, па ће тако сигурно бити и нама. У односу на неке претходне сезоне, Рад сада има нешто подмлађен тим, али у саставу су и даље неки искусни играчи, попут Касалице, Трифуновића… Неће нам бити лако, али ове сезоне смо већ показали да посебно добро умемо да одиграмо на страни. Имамо свој циљ и даћемо све од себе да га остваримо – рекао је Дринчић.

Утакмица између Рада и Војводине игра се у суботу на стадиону „Краљ Петар I“ у Београду, са почетком у 16 часова.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести