Друлић: Да ли је требало да Пантелић и Кокеза "уклизавају"?

Па шта је требало, да се Пантелић, Бјековић и Кокеза спусте на терен, да крену да "уклизавају", да "гризу", да нешто почне да се дешава у игри Србије, каже некадашњи репрезентивац Горан Друлић.
goran drulic, youtube printscreen
Фото: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Видим да пљуште критике на рачун руководства Савеза. Па шта је требало, да се Пантелић, Бјековић и Кокеза спусте на терен, да крену да "уклизавају", да "гризу", да нешто почне да се дешава у игри Србије, каже некадашњи репрезентивац Горан Друлић.

Он је за Б92 коментарисао и писмо Немање Видића о стању у српском фудбалу.

"Нећемо ништа добити на тај начин. Пазите, ја се са Марком Пантелићем познајем од 1992. године, заједно смо почели у Звезди, Видић је нешто млађи, али се исто тако знамо цео живот. Нема везе што се тренутно не дружимо, фудбал нас је спојио и веома поштујемо једни друге", наводи Друлић.

Према његовим речима, нормално је да свако има право на своје мишљење, али не треба да се вређамо и да се пљујемо.

"Свако од нас је дужан да се стави на располагање српском фудбалу и да помогне колико може. Немамо никакве користи од људи који се понашају као генерали после битке. Опростите, али ја после утакмице са Шкотском нисам могао да кажем ''у реду је, момци су изгинули за Србију, али нису имали среће".

Друлић је истакао и да му је несхватљиво како Александар Митровић није добио ниједну праву лопту против Шкотске.

"Он је снажан момак, јак у дуелима, погађа мрежу из свих могућих позиција. Морао је да много више да буде укључен у акције српског тима, као што је био случај на свим претходним утакмицама. Са друге стране, треба бити објективан, Шкоти су у тактичком смислу одиграли феноменалан меч. Њихов селектор је перфектно затворио све зоне терена где је наша репрезентација најјача".

Можда смо и потценили Шкоте после оног блиставог издања у полуфиналу плеј-офа, наводи он.

"Искусни тренерски вукови знају да кажу ако у глави ниси затегнут како треба, не вреди ти што је квалитет на твојој страни. Чини ми се да је и јавност после Норвешке помислила да смо већ на завршном турниру и да ће дуел са Шкотском бити рутинско отаљавање посла. То нам се свима обило о главу", поручио је Друлић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести