Ђукић: Други одлучују да ли ћу остати

Партизан је сезону завршио са Куп трофејом и другим местом у  првенству, док је у Европи дочекао пролеће. Све то тренер црно-белих Мирослав Ђукић наводи као аргументе који му иду у прилог у резимеу минуле сезоне.
Miroslav Djukic
Фото: FoNet

- Дошао сам у Партизан после освојене дупле круне, што је било тешко поновити. Али, прихватио сам позив јер сам веровао да може много тога позитивног да се уради, да се направи игра која би имала континуитет. У том процесу није ми било лако, било је успона и падова, али када се подвуче црта морам бити задовољан. Клуб је у Европи зарадио осам милиона евра, афирмисало се неколико младих играча (Ђерлек, Марковић, Цуцин), освојен је Куп и друго место у првенству. Сад, да ли ћу остати тренер Партизана то не зависи од мене, већ од клупских функцинера. Ја имам жељу да завршим започето, а видећемо шта ће бити – рекао је Ђукић.

Тренер кривицу за изгубљену титулу не сваљује на играче.

- Будућност Партизана је да прави играче и да их продаје, као и учешће у евро такмичењима. Клуб нема буyет да може да купи најбољег левог бека, нема јаког спонзора, не добија милионски износ на име тв права. То је процес за који је потребно време, где један играч падне, па га други замени. Прихватам кривицу што не дајемо пуно голова, а пуно их примамо, немам проблем са тим. Покушавам то да санирам и ако останем покушаваћу и даље. Не тражим кривце ни у Илиеву, Вучелићу, Вазури, већ покушавам да поправим све што могу и да играмо боље.

У Србији, да би вас оставили на миру, морате бити у шеми са неким, а ја то нисам. Нико ме није похвалио за две године колико сам у Партизану

Ђукић сматра да је за добре резултате заслужна добра клупска хемија.

- Нисмо имали проблем да Суму, Тошића, Јанковића ставимо на клупу, играо је онај који је у том тренутку то заслуживао. Играчи такође нису имали проблем са тим. Пантићу није поклоњена минутажа, сам се за њу изборио, нашли смо му праву позицију и пружао је фантастичне игре. Није било привилегованих, а са много страна смо били разбијани. Од трећег кола смо терани из клуба, од тада је кренуло – Ђукићу одлази, по штампи се нагађало ко долази за тренера. Имали смо свлачионицу и себе. То је била конекција која нас је одржала док је све остало пуцало по нама. Примали смо ударце, издржавали и нисмо дозвољавали да се дира у свлачионицу, ту ништа није могло да поремети.

Стратег црно – белих истиче да се против њега води прљава кампања.

- У Србији, да би вас оставили на миру, морате бити у шеми са неким, а ја то нисам. Нико ме није похвалио за две године колико сам у Партизану. И када смо играли најлепши фудбал нико није рекао – “Браво, Ђука”. Тако је и сада. Не желим да будем пријатељ са дежурним новинаром, свој сам човек и радим свој посао, што се овде не прашта. Требало би да плаћам ручкове и да стално зивкам телефоном, што се неће десити. Војник сам Партизана и само ме Партизан занима.

Тренер  се осврнуо на скандиарње једног дела навијача да  оде из Партизана баш у тренутку док је подизао пехар Купа.

- Мени то није нормално, освојиш трофеј, подижеш пехар, а онда ти неко виче да одеш. То не раде нормални људи. Ако већ хоћеш, вичи прекосутра, а не у тренутку свечаног чина. Овде сви хоће да се питају за све, а да ти прихватиш одговорност. То не разумем – рекао је Ђукић.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести