Дуња Бранкован, рукометна голманка на фудбалском голу

Дуња Бранкован, голманка Женског рукометног клуба Пролетер из Зрењанина, однедавно се нашла у двострукој улози.
Дуња Бранкован
Фото: Дуња Бранкован

Осим што ће бранити гол рукометашица Пролетера, она ће од сада чувати и мрежу СУФЖ Стајићево 2017 на фудбалским утакмицама, у оквиру Женске развојне лиге Север – група Б. Од петка, она је и званично регистрована као чланица клуба из Стајићева и од тог дана има право да наступа с осталим фудбалеркама које чине овај тим. Прва утакмица у новој такмичарској сезони очекује их наредног викенда, а снаге ће, на домаћем терену, одмерити с екипом из Панчева.

Новинар “Дневника” присуствовао је Дуњином првом тренингу с тренером Гораном Гавриловићем, који су њих двоје одрадили на стадиону Фудбалског клуба Раднички. Том приликом, ова млада. али већ искусна спортискиња открила нам је како је дошло до тога да уплива и у фудбалске воде и која је разлика између одбрана на рукометном и фудбалском голу.

- Има, ево, већ две недеље како су представници СУФЖ Стајићево дошли на рукометни тренинг. Прво нисам знала о чему се ради, а онда ми је пришла капитенка и рекла ми да су остали без голмана. Питала ме је да ли бих желела да се прикључим њиховом тиму и да им помогнем, јер првенство почиње, а они немају никога на голу – рекла је Дуња Бранкован.

Наша саговорница признаје да јој испрва није било свеједно и да се бринула како ће се снаћи у новој улози.

- У петак сам имала први голмански тренинг а тренером Гавриловићем и могу рећи да сам јако задовољна. Видећемо како ће то убудуће да иде. Искрено, до сада нисам пратила женски фудбал, али даћу све од себе да помогнем мом новом клубу. Надам се да ћемо да наставимо сарадњу и у следећој сезони.

Упитана која је разлика између стајања на рукометном, односно фудбалском голу, Дуња је одговарила да и није велика. 

- Колико сам до сада видела, нема неке велике разлике, једино што су већи гол и терен. Техника је скоро иста – додала је она.

Дуња Бранкован је, иначе, рођена 1997. године у Зрењанину. Рукомет јој је био први избор и почела је да га тренира с осам година. Прошла је све репрезентативне селекције, а играла је и изван граница Србије - по две године у Горажду и Брчком (БиХ). Једно време је провела у Врбасу и прошле године се, због ситуације с короном, вратила у Зрењанин, где тренутно наступа за ЖРК Пролетер.       

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести