Душан Тадић обишао Академију ФК ТСЦ

Душан Тадић, фудбалски репрезентативац Србије и првотимац холандског Ајакса, изразио је велико задовољство што је клуб у коме је поникао, ФК ТСЦ из Бачке Тополе, отворио Академију и што се развија и израста у један од важних центара војвођанског и српског фудбала.
tadic deca
Фото: ФК ТСЦ

„Веома сам срећан што деца из овог краја и из целе Србије сада имају фудбалски објекат у којем могу да напредују и остваре своје снове. Увек су се овде бавили младим играчима, али сада, када видим овај објекат и велики напредак, верујем да ће одавде изаћи још много играча који ће, као и ја, играти за репрезентацију“, рекао је Тадић приликом посете Академији ТСЦ -а у Бачкој Тополи. 

Према његовим речима, Ајакс из Амстердама познат је по томе што пружа шансу младим играчима у једној од најбољих светских фудбалских академија.

„Не могу да кажем да се услови које ће дечаци имати у овом објекту у Бачкој Тополи много разликују од оних у Холандији. Поносан сам што сам овде поникао“, додао је Тадић.

Он је обишао Академију с председником ФК ТСЦ Јаношем Жемберијем и генералним директором Саболчом Палађијем, а друштво су им правили и млади фудбалери, који су желели да разговарају и да се фотографишу с прослављеним репрезентативцем.

„Никада не пропуштамо да кажемо да смо поносни на то што је Тадић овде играо фудбал и што је у овом месту начинио прве фудбалске кораке. Играчи као што је он мотивисали су нас да покренемо овако лепу фудбалску причу у Бачкој Тополи. Верујемо да талентованих играча, као што је и он био, имамо у свакој новој генерацији“, рекао је Жембери.

Тадић је рођен 1988. године у Бачкој Тополи. После ТСЦ-а, који се тада звао АИК Бачка Топола, у сениорској каријери играо је за новосадску Војводину, холандски Гронинген и Твенте, а од 2014. до овог лета био је играч енглеског Саутемптона. Од ове сезоне постао је играч холандског Ајакса. За сениорску репрезентацију Србије наступа од 2008. године и до сада је постигао 14 голова.   

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести