Двојац Војводине ипак са „Орловима” у САД

Фудбалери Војводине Вељко Симић и Мирко Топић напустили су припреме „старе даме“ у Турској, како би се одазвали позиву Драгана Стојковића и прикључили селекцији Србије, која је данас отпутовала у САД где ће 26. јануара у Лос Анђелесу игра пријатељску утакмицу против репрезентације Сједињених Америчких Држава.
2
Фото: ФК Војводина

Упркос томе што ће новосадски тим остати без квалитетног двојца у наставку припрема, тренер црвено-белих Милан Раставац уверен је да његова екипа може то да надомести.

– Неке ствари ће се сигурно променити, али и ми смо сада као група спремнији да трпимо дужа и већа оптерећења, тако да ћемо то изгурати – јасан је био шеф стручног штаба Војводине.

И Симић и Топић имаће прилику да у САД дебитују за сениорску репрезентацију. Доста се говорило о томе да је моменат у којем играчи путују неугодан због наставка припрема, о чему је мишљење дао и Симић, који је прошао све млађе селекције Србије.

– Тренутак је такав какав је, сада је термин. Било би добро да прођемо целокупне припреме, али нисмо у могућности. Са друге стране, велика је част играти за репрезентацију и то треба да се искористи. Срећан сам и почаствован што имам могућност да будем део једне лепе утакмице са САД, сви једва чекамо. За национални тим није потребна никаква мотивација. Сваки од играча на списку има амбиције и свако ће дати максимум.

Везиста Војводине навео је и да поред напорних тренинга са својим клубом, и даље има довољно простора да и у репрезентацији покаже висок ниво.

– У Лос Анђелес је лепо отићи туристички, али ћемо се трудити да више будемо фокусирани на утакмицу, мање на туризам. Сад смо у моменту 10. и 11. дана припрема, где је интензитет био највећи. Сви смо мало уморни, али ако нешто може да извуче додатну енергију, то је репрезентација.

Ни Топићу дрес националног тима није непознат, такође из млађих категорија.

– Ово је и за клуб сатисфакција, значи да добро радимо, да је неко запазио наше партије. Осећам част и привилегију. Да се игра за улицу, па се опет осећа задовољство, а да не говорим о томе када те позове Драган Стојковић у А селекцију.

Упркос томе што је напустио припреме Војводине, перспективни задњи везни задовољан је радом у Анталији.

– Најсрећнији сам због хемије и атмосфере у екипи. Имамо тим квалитетних момака, а што се тиче неких ствари на терену, увежбавамо нове замисли. Није то још како треба да буде, али имамо још времена да се уиграмо до почетка првенства и верујем да ће се то и десити – рекао је Топић.

Вук-Милош Петровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести