Екипа Инђије у војвођанском дербију дочекује Бечеј

Пред фудбалерима Инђије је још један првенствени изазов. Данас на Градски стадион стиже екипа Бечеја.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

Шеф стручног штаба зелено белих Срђан Благојевић спремно очкује меч, али није задовољан термином утакмице.

- Атипичан термин прво за нас,  што ће бити предпостављамо отежавајућа околност за гледаоце и искористићу прво прилику да позовем све љубитеље фудбала у Инђији да дођу, да подрже момке - каже Срђан Благојевић. - . Мислим да су то својим досадашњом игром и радом апсолутно заслужили. Ово је можда најтежа утакмица за нас до сада. Бечеј је од две победе које има, обе остварио на страни. А друго, чини ми се да смо по први пут у улози фаворита коју хтели ми то да прихватимо или не, она је самим пласманом на табели и досадашњим учинком  наметнута.

У зелено-белом тиму нема тренутно већих кадровских проблема. Само је Смиљанић био под посебним режимом јер није два дана тренирао због вирусне инфекције. Он се прикључио саиграчима и сигу­рно ће бити на располагању за “војвођански дерби”.

Иван Рогач је током лета био кратко у редовима суперлигаша из Горње вароши. Али је брзо поново обукао зелено-  бели дрес и показао колико значи у овом клубу та његова смиреност у одбранбеним задацима где уз Цигера је и последња одбрана испред голмана Прековића. Са друге стране његови препознатљиви пасови су на неколико утакмица већ били пола гола за његов тим.

Одличан старт за нас, седам утакмица, шест победа и јед­-на нерешена утакмица. У свлачионици је одлична атмосвера.  И данас идемо на победу. Треба да се докажемо пред својим навијачима, играмо на домаћем терену  и наравно желимо нову победу. - објашњава Иван Рогач. Утакмица између Инђије и Бечеја игра се данас од 16 сати на игралишту крај Железничке станице.  

С. Р.


Свака част лидеру, али нема предаје

С једне стране охрабрење због нешто боље игре против Бачкотоплочана у Сенти, а с друге нови, четврти узастопни, пораз. У нимало завидној ситуацији нису  фудбалери Бечеја, који гостују лидеру прволигашког каравана Инђији. Стиче се утисак да се све уротило против Бечејаца, чак и распоред. Али, све има свој крај, надају се у табору прволигаша са Тисе, па и резултатске недаће. Можда не у данашњој утакмици, али наредним свакако.

- Све се променило у односу на лањску сезону. Из утакмице у утакмицу смо причали о победама, а сада смо заређали серију пораза. Али, вратиће се ствари на старо. Биће боље. Верујем у ову екипу и заједнички рад на тренинзима. Мора се то валоризовати. Можда не, баш, данас, али вреди покушати. Није редак случај да се многи враћају против најјачих. Тешка је ово лига, поготово за новајлије. Уз то, има доста нових играча и потребно је време да се привикну на нову средину, да се међусобно боље упознамо, а кад елиминишемо тај хендикеп, понављам, ствари ће доћи на своје место -  не напушта оптимизам најискуснијег Бечејца Чедомира Томчића.

Ваља додати да се високи креатор игре Бечејаца враћа на место успеха, јер је својевремено носио дрес Инђије. Исто важи и за Немању Лазића, који је овог лета скинуо зелени дрес Инђије и обукао плаво-бели Бечеја.

- Биће тешко у Инђији, која је изванредно организован и квалитетан клуб, али имамо и ми квалитет, добро радимо и мораће то да исплива на површину. У сваком случају, спремни смо да пружимо максимум на терену, што значи да не идемо без беле заставе. Охрабрује нас издање у Сенти, где смо уз мало спортске среће могли да избегнемо пораз. Управо то нам улива додатно самопоуздање пред данашње гостовање у Инђији и наредним утакмицама, потајни је оптимиста Намања Лазић

Данашњи лидери су у припремном периоду имали међусобну проверу. Тада су тренери Бранко Савић и Срђан Благојевић испробали све расположиве снаге. Инђијци су победили минималним резултатом.

У међувремену је данашњи ривал Бечејаца стигао до респектабилне позиције на табели, а они из кола у коло тону све дубље.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести