Роцков пред полуфиналe с Чукаричким: Оптимизам није довољан за радост

Задовољни и с осмесима на лицима, вратили су се фудбалери Војводине с гостовања у Ивањици.
Emil Rockov1
Фото: Емил Роцков, фото: Ј. Грлић

Прилично лако савладали су тим Јавора (3:1), а тренер Ненад Лалатовић успео је да одмори неке од носилаца игре, омогућивши им да се освеже пред полуфинале Купа Србије. У њему, треба ли на то да подсећамо, Новосађани сутра гостују у Београду, где ће им домаћин бити одлична екипа Чукаричког. Црвено-бели желе да се нађу у завршном сусрету за трофеј, а то ће од њих да захтева јако добру игру на Бановом брду.

- Пред нама је баш важна утакмица, а у нашем тиму влада радосна атмосфера - рекао је Емил Роцков, Вошин репрезентативни чувар мреже. - Сасвим сигурно, то је добро, као што ме радује и оптимизам који нас краси. Ипак, он није довољан да бисмо савладали Београђане, већ ће сусрет од нас захтевати крвави рад на терену. Тек у том случају имаћемо право да се надамо уласку у финале купа.

По вама, који пут води црвено-бели тим ка остварењу жеља?

- Знате да не волим да се бавим тактиком и причама о томе како бисмо требали да играмо. Имамо наш препознатљив стил, тренер Лалатовић је јако добар стручњак и апсолутно имам поверење у све оно што ће он захтевати од екипе да учини. Утакмица се, наравно, решава на терену, а сигурно је и то да имамо право да се надамо повољном исходу.


Поносан на Симића  

У Ивањици је било доста рокада у екипи из Новог Сада, па су шансу да буду стартери добили голман Симић, Деветак, двоструки стрелац Зукић и Гемовић, баш као и Аранђел Стојковић на месту задњег везног. Изостали су суспендовани Бојић, Ђорђевић, повређени Мирко Топић, Роцков и Човић.

- Шефова је одлука то који ће тим да истрчи на терен и јако је добро што имамо пуно играча који могу да изнесу терет утакмица и наметну се као носиоци игре - рекао је Роцков. - На голу је, уместо мене, стајао Никола Симић и свој посао одлично је одрадио, тако да сам поносан на њега. Наравно, веома запажен био је и Дејан Зукић, за ког одавно сви знамо да је вансерисјки таленат.


Слободан Тедић, изданак Вошине омладинске школе, на позицији нападача Београђана баш се распуцао у последње време?

- Тедић је поникао у истој фудбалској школи, коју сам и ја похађао. Знам га, али не размишљам пуно о игри противника, сконцентрисан сам на оно што ми желимо да урадимо. У сваком случају, Тедићев посао је да постиже голове, а мој је задатак да заштитим мрежу испред које стојим.

Надате ли се доласку већег броја навијача Војводине на стадион на Бановом брду?

- Разговарали смо у екипи међусобно и имамо осећај да ће наши симпатизери доћи да нас подрже у великом броју. Њихова подршка нам је увек значајна и важна, јер нас тера да пружимо добру игру и испољимо максималну борбеност. Волео бих да буду присутни у значајном броју и да се на крају сви заједно радујемо.


Сви играчи тренирају

Повређених или кажњених фудбалера нема у тиму Војводине и сви они налазе се у пуном тренингу. Тренер Ненад Лалатовић моћи ће, дакле, да рачуна на комплетан кадар и да састави по њему најбољи тим за сутрашњи дуел с Чукаричким.


Војводини су се, после победе Спартака над Партизаном, отворила врата и да на крају првенства стигне до вицешампионског звања?

- Тренутно сви размишљамо само о утакмици с Чукаричким. Биће простора да се бавимо после тога и сусретима који следе, с Инђијом, односно, у последњем колу с Партизаном. Нормално је то што желимо да будемо што ближи врху табеле, то је јако лепо, али је сада најважније да у утакмицу полуфинала Купа Србије уђемо онако како треба и да покушамо да прођемо у финале - поручио је Емил Роцков.

Новосадска екипа данас после тренинга путује у Београд, где ће преноћити и дочекати сусрет с “брђанима”.

Утакмица Чукарички - Војводина игра се у среду, од 17 часова, уз ТВ пренос на првом програму Аренаспорта.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести