Емил Роцков: Прича постала заморна

После убедљивог и, по свему виђеном, апсолутно заслуженог пораза од Црвене звезде, фудбалери Војводине пали су за једно место на табели Суперлиге.
Emil Rockov/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Емил Роцков

Сада су деветопласирани, с бодом заостатка у односу на директне ривале у борби за доигравање, екипе Пролетера и Радника из Сурдулице.Вошу очекује велика борба за пласман у плеј-оф, који је и постављен као приоритетни циљ, а распоред јој баш и није савезник. Ипак, старо је правило да се на муци познају јунаци, с тим да Вошини играчи имају обавезу да докажу квалитет и храброст.

У петак пред тимом тренера Радована Кривокапића је нови дерби, утакмица у којој на “Карађорђу” дочекују другопласирану екипу Радничког из Ниша. Победа у том сусрету била би злата вредна за црвено-беле, али је ривал веома јак и до жељеног циља Вошу чека тежак пут.

- У сусрет са Звездом нисам ушао с негативним мислима у погледу коначног исхода - најпре се на минули дерби осврнуо Емил Роцков, предводник новосадског суперлигаша. - Напротив, дочекао сам га с највишим интенцијама, верујући да можемо да остваримо циљ који смо пред себе поставили. Нажалост, током читавог првог полувремена код нас је био присутан страх, а он је онда условио и грешке због којих смо били кажњени. Акустика на стадиону „Рајко Митић” је специфична и ствара грешке у комуникацији ривала Црвене звезде, иако ја волим да играм утакмице пред великим бројем гледалаца, јер то и јесте врхунски фудбал. На крају, било је онако како је било, тај дуел је остао иза нас и окрећемо се оном што нам следи, а то је сусрет с Радничким на нашем терену.

Шта очекујете у дуелу с Нишлијама?

- Да најбоље што можемо искористимо фигурице које имамо на табли. Немамо их пуно, али зато поседујемо млад тим и квалитетне појединце, за које верујем да ће ући у праву форму баш сада када нам је то најпотребније. Уз то, статистички је доказано да имамо јаку одбрану, а утакмица са Звездом не може да буде мерило њене делотворности. Дефинитивно је да би нас нови пораз одвео у озбиљан проблем у погледу крајњег пласмана... Размишљајући на тај начин, међутим, поново бисмо отишли у негативном правцу и зато не желим пуно да причам и обећавам. Показало се да су јавно изрицани циљеви и велика прича код нас производили контраефекат. Једноставно, мораћемо да радимо на терену најбоље што умемо, свесни тога да Раднички игра веома агресиван фудбал који у нашој лиги има добру прођу. Било би лепо да већи број гледалаца у петак, као и у свакој наредној утакмици, буде уз нас и поново ћу искористити прилику да их позовем.

У трци за улазак у плеј-оф, пред екипом је тежак распоред?

- Морамо да се суочимо с истином и уложимо, сваки од нас понаособ, тренутни максимум. И да не причамо пуно, јер то већ постаје умарајуће у овој сезони. Пред нама је захтевна утакмица, нажалост, имамо сада један од најлошијих терена у Суперлиги, али ипак очекујем леп, фудбалски амбијент. И верујем у нас, тим који имамо и могућност да испунимо оно што желимо - поручио је Емил Роцков, један од адута Војводине и најбољи фудбалер Покрајине за 2018. годину у избору “Дневника”.

А. Предојевић

Воши и Раднику сличан распоред

До краја овог дела првенства остало је још осам кола, па је занимљиво погледати с ким екипе Пролетера, Радника и Војводине треба да играју у преосталим сусретима. Ево програма који очекује ова три тима до 7. априла, када се играју сусрети 30. кола:

7. Пролетер (29 бодова): Партизан, МЛАДОСТ, Земун, РАД, Мачва, БАЧКА, ДИНАМО, Црвена звезда.

8. Радник (29): ЦРВЕНА ЗВЕЗДА, Раднички, ВОЖДОВАЦ, Спартак, НАПРЕДАК, Чукарички, ВОЈВОДИНА, Динамо.

9. Војводина (28): РАДНИЧКИ, Вождовац, СПАРТАК, Напредак, ЧУКАРИЧКИ, Динамо, Радник, ПАРТИЗАН.

Великим словима написана су имена клубова када је екипа домаћин, а малим, када игра у гостима.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести