Енглеска се намучила али савладала Тунис 2:1

ВОЛГОГРАД: У другом мечу Групе Г, енглеска је у Волгограду извојевала тешку али вредну победу против Туниса, савладавши северноафриканце са 2:1.
d
Фото: EPA/ROMAN PILIPEY

Енглеска је у првом полувремену имала бројне шансе и пропустила три стопостотне прилике, укључујући и једну стативу али је ипак прва стигла до поготка.

У 11. минуту тунижански голман Хасен је одлично одбранио ударац главом једног од енглеских фудбалера али само на кратко јер на одбијену лопту натрчава Хари Кејн и са три метра је убацује у мрежу. Голман Хасен је том приликом у паду зарадио потенцијално озбиљну повреду рамена, па га је три минута касније заменио резервни чувар мреже Бен Мустафа.

Фото: EPA/ROMAN PILIPEY

Енглези су и даље диктирали темпо и стварали прилике али без конкретне реализације, да би у током једног од ретких напада Тунижана енглески дефанзивац Вокер у 33. минуту потпуно непотребно у свом шеснаестерцу ударио у лице играча Туниса, због чега је судија оправдано показао на белу тачку. Казнени ударац је Ферјани Саси вешто претворио у гол, доневши својој екипи жељено изједначење и то је био резултат с којим се отишло на одмор.

Фото: EPA/ATEF SAFADI

Острвљани су и у другом полувремену наставили са својом изразито нападачком игром, само што су Тунижани у међувремену извукли и неке поуке, те су се неупоредиво квалитетније бранили него током првих 15 минута утакмице, када су и примили први гол. Углавном се играло на половини Туниса и Енглези су имали масивну предност у поседу лопте а, како то обично у фудбалу бива, ова посвећеност одбрани свог гола и климавог ремија се лако могла обити о главу Тунижанима.

Међутим, пун интензитет енглеске офанзиве је потрајао само до 70. минута и у финишу утакмице је умор узео свој данак, те је темпо утакмице знатно опао. Додуше и даље су Енглези били ти који су диктирали игру али без правих прилика на обе стране.

Фото: EPA/FRANCIS R. MALASIG

И таман када се мислило да ће се утакмица окончати нерешеним резултатом, Енглеска је у 91. минуту напокон успела да стигне до другог гола на утакмици и, како се показало, победе против Туниса. Енглеска је имала корнер и лопта је убачена у средину, а на одбитак је поново налетео још једном одлично постављени Кејн, овога пута главом, постигавши свој други гол на мечу.

Тако се и на овој утакмици показало да фаворити тешко долазе до бодова и да је победа у првом колу права драгоценост, до које су Енглези ипак срећно дошли и с оптимизмом могу да очекују наредну такмицу.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести