Енглези убедљиви против Украјине за полуфинале ЕП

Фудбалска репрезентација Енглеске пласирала се у полуфинале Европског првенства, пошто је у Риму савладала Украјину са 4:0 (1:0).
englezi1
Фото: Hari Kejn postiže treći gol za Englesku, a svoj drugi na utakmici, foto: Tanjug (AP Photo/Alešandra Tarantino, Pool)
Стрелци за Горди Албион били су Хари Кејн у 4. и 50, Хари Мегвајер у 46. и Џордан Хендерсон у 63. минуту.
До четвртфинала је тим Герета Саутејта морао да се бори са наводима да се мучи и игра тешко, али после дуела са Украјином на те приче је стављена тачка. Четири лопте у мрежи Украјине у изведби Харија Кејна (два), Харија Мегвајера и Џордана Хендерона показале су да Енглези са највише самопоуздања улазе у саму завршницу.
Од првог до последњег минута на римском Олимпику Енглези су држали конце игре у својим рукама, а Украјинци су били готово неприметни, уз неколико илета на половину ривала. Затим су уследила три гола главом Енглеза. Лук Шо је послао две лопте за Мегвајера и Кејна, да би Хендерсон ставио тачку првенцем у националном дресу после корнера Мејсона Маунта.
Енглези ће у полуфиналу, 7. јула на Вемблију, играти против Данске, која је претходно савладала Чешку са 2:1. Дан раније у првом полуфиналу играће Италија - Шпанија.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести