ЕП: Македонци стартовали поразом од Аустрије (1:3)

Фудбалери Северне Македоније поразом су започели Европко првенство. Били су озбиљан противник на терену, постигли први погодак у историји на великим такмичењима и доста намучили Аустријанце, али су поклеки у последњих 10-ак минута и тако испустили нерешен резултат.
Q
Фото: Tanjug/ AP Photo/Vadim Ghirda, Pool

Аустрија, која је важила за фаворита на овој утакмици, оправдала је ту улогу и головима Грегорича и Арнаутовића уписала три бода на старту такмичења.

Храбро су Македонци ушли у меч и показали да се неће бранити, већ играти нападачки и тако пробати да дођу до повољног резултата. Аустрија је често покушавала високим лоптама да дође гола и то је уродило плодом у 18. минуту када је Сабицер сјајно пронашао Лајнера, који је практично у лету гађао из прве и матирао Димитриевског. Недуго затим на исти начин Сабицер је центрирао, Калајџић шутирао, али је овог пута голман Северне Македоније успео да одреагује. Није дуго требало „рисовима“ да дођу до изједначења. Након лоше реакције у одбрани, Пандев се нашао на правом месту и лако погодио мрежу за први гол свог тима на великим такмичењима.

Кренула је Северна Македонија агресивно почетком другог полувремена. Константно је нападала и убрзо се нашла у прилици, поново након грешке у одбрани, али је голман Бахман успео да испуца лопту. Узвратили су потом офанзивном игром Аустријанци. Поново су високим лоптама пробали да угрозе противника, међутим, Димитриевски био на висини задатка.

Велику шансу за вођство Македонци су имали у 62. минуту, када је Барди упослио Николова по десној страни, али је овај погодио голмана. Већ у следећем нападу Аустрија је имала прилику преко Грегорича, а Димитриевски је тај покушај зауставио лепом парадом.

У 78. минуту Аустријанци стигли су до новог вођства. Алаба је центрирао право на ногу Грегоричу, који није имао већих проблема да затресе мрежу. У финишу сусрета, након лоше реакције у одбрани Македонаца, Арнаутовић се нашао сам испред голмана и решио питање победника.

С. Рудакијевић

Аустрија – Северна Македонија 3:1 (1:1)

БУКУРЕШТ: Национална арена, гледалаца: око 15000, судија: Екберг (Шведска), стрелци: Лајнер у 18, Грегорич у 78, Арнаутовић у 90. за Аустрију, а Пандев у 28. минуту за Северну Македонију, жути картони: Лајнер (Аустрија), Трајковски, Алиоски (Северна Македонија).

АУСТРИЈА: Бахман 6 – Лајнер 6,5, Драговић 6 (Лајнхарт 6,5), Хинтерегер 6, Улмер 6 – Баумгартнер 6 (Грегорич 7,5), Лајмер 6,5 (Баумгартлингер), Шлагер 6 (Илсанкер), Алаба 7 – Сабицер 7 – Калајџић 6 (Арнаутовић 7).

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА: Димитриевски 7 – Николов 6,5 (Бејтулаи 6), С. Ристовски 6, Велковски 6, Муслиу 6 (М. Ристовски 6), Алиоски 6,5 – Барди 7 (Тричковски), Адеми 6, Елмас 6,5 – Пандев 7, Трајковски 6,5 (Костадинов 6).

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести