Езе и Фофана убеђени у победу над Бачком

Пред фудбалерима Војводине сутра је изузетно важна првенствена утакмица 5. кола Суперлиге Србије, у којој ће им ривал бити Бачка. Новосађани још увек нису осетили сласт победе у овој сезони и до сада су успели да забележе само три ремија и један пораз, па је нестрпљење код навијача све израженије, баш као и незадовољство због (не)остварених резултата.
Vinsent Eze, Beko Fofana  Foto: J. Grlić
Фото: Винсент Езе, Беко Фофана  Фото: Ј. Грлић

Прилика да освоје прва три бода у једном сусрету биће управо дуел с Бачкопаланчанима на “Карађорђу”, а то је, опет, условљено много бољом ефикасношћу ученика шефа стручног штаба Александра Веселиновића. Они од којих се очекује да буду у првом плану по голгетерском учинку су нападачи Винсент Езе и Исмаел Беко Фофана, с тим што је овај други уписао два од три до сада постигнута поготка црвено-белих. Нападачком двојцу из Африке поставили смо иста питања.

У опису вашег фудбалског посла су голови, али у томе до сада Војводина није имала посебног успеха. Због чега је тако?

ЕЗЕ: Лично, немам право објашњење. Успели смо да створимо већи број шанси, посебно у прва три сусрета, али их нисмо претворили у голове, а ја сам имао већи број прилика. Током протекле недеље додатно смо радили на тренинзима на пољу реализације, а једини циљ нам је да побољшамо ефикасност читаве екипе. Очекујем да ће то донети резултат у сутрашњем сусрету.

ФОФАНА: Фудбал је такав и у њему се дешава да стварате прилике, али да не успевате да их реализујете. Видели сте то најбоље у дуелу Суперкупа Европе између Реала и Атлетика, зар не? Верујем да ћемо већ од сутра бити значајно успешнији и да ћемо напокон “наићи” као стрелци, због чега ће Војводина бити на добром путу ка победи.

Победа се намеће као императив у дуелу с Бачком. Који је пут да до ње заиста стигне?

ЕЗЕ: Да бисмо побеђивали, мораћемо и даље да стварамо прилике, али и да будемо успешнији реализатори. Када сутра будемо изашли на терен, мораћемо да покажемо велику жељу за тријумфом и да заслужимо жељени резултат. Верујем да ћемо бити успешни.

ФОФАНА: Победа нам је заиста потребна, јер Војводина има тим који уме да игра добар фудбал. Није лако када сте пред императивом, али је тако и ми ћемо против Бачке морати да уложимо максимум труда како бисмо победили. Сваки појединац у нашој екипи зна свој посао и убеђен сам да ће га одрадити на прави начин.

Можете ли навијачима да обећате голове?

ЕЗЕ: То никада не обећавам, јер, у случају да не будем успешан, био бих веома разочаран. Надам се да ћемо наставити да кроз квалитетну игру улазимо у шансе, а код мене увек постоји жеља за постизањем голова. Сетите се: у последњем мечу у прошлој сезони против Чукаричког, постигао сам четири поготка, а сада у четири утакмице још нисам затресао мрежу.... Због тога се не осећам добро и пружићу све од себе, баш као и моји саиграчи, да такав след догађаја прекинем и да се сви заједно, навијачи и ми, играчи на терену, заједно радујемо после утакмице.

ФОФАНА: Не, то не могу да урадим. Ја сам само део екипе и увек настојим да својим прилазом некој утакмици, а онда и укупном игром, будем један од шрафова који ће добром партијом омогућити тиму да победи. Нисам превасходно оптерећен постизањем голова, трудим се да максимално радим свој посао, а најмање је битно то ко ће бити стрелац. Важно је да победимо Бачку, стекнемо неопходно самопоуздање и кренемо ка врху табеле.


Гајића веома ценим

Млади нападач, 20-годишњи Никола Гајић, головима у пријатељским утакмицама, све озбиљније се намеће тренеру Веселиновићу чак и за стартну поставу. Беко Фофана, којем је Гајић директни конкурент за место у тиму,на питање шта мисли о овом младићу, овако је одговорио:- Гајић је добар, млади фудбалер, којег веома ценим. Он је део нашег тима и увек треба да настоји да на сваком тренингу и утакмици, у складу са својом улогом, пружи максимални допринос што бољим резултатима екипе. Саветујем му да ужива у сваком тренутку који добије на терену и да увек буде на горњој граници властитих могућности. То ће му, сигуран сам, донети напредак у каријери.


Ето, тако говоре фудбалери Воше од којих навијачи новосадског суперлигаша очекују да головима покрену њихове миљенике. Наравно, они су само двојица од 18 играча у екипи који морају да осете исту страст, поделе исти напор и напокон уведу црвено-беле у победничку серију. Утакмица Војводина - Бачка игра се сутра од 20 часова, на стадиону “Карађорђе”.

A. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести