Езе памти Баново брдо по добром

У петак се завршава првенствена пауза у Суперлиги, а једна од занимљивијих утакмица 12. кола одиграће се на Бановом брду, где ће снаге одмерити Чукарички и Војводина.
Eze Vinsent/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Винсент Езе у претходној утакмици Чукаричком дао четири гола

Београђани се тренутно налазе на четвртом месту на табели и имају седам бодова више од црвено-белих, који су седми, а игром и резултатима не оправдавају високе амбиције истакнуте пред почетак лиге. У прошлој међусобној утакмици, одиграној у последњем колу минулог првенства, Новосађани су декласирали “брђане” на њиховом терену, славили су  са 6:1, а стрелац чак четири гола био је Нигеријац Винсент Езе.

- Наравно да по добром памтим ту утакмицу, јер не постижу се четири гола баш сваки дан - рекао је Езе. - Иако нисмо стартовали у складу с очекивањима, морамо да будемо позитивни и да покушамо да поново савладамо веома јаког ривала. Чукарички игра доста добро у овој сезони, у прошлој рунди убедљиво је савладао Динамо из Врања са 6:1, али то ништа неће променити у погледу циља који имамо. То је освајање три важна бода и верујем да смо способни да то и урадимо.


Окука може да бира

Капитен Никола Антић није био у постави у протекла четири сусрета. После утакмице с Црвеном звездом осетио је бол у скочном зглобу и, иако није прекидао с радом у теретани, није могао да помогне у утакмицама с Радничким, Вождовцем, Спартаком и Напретком. Вратио се тренинзима, па би, у случају да тренер тако процени, могао да се нађе међу играчима који ће наступити на Бановом брду. Практично први пут од када је сео на клупу Војводине Окука ће имати све првотимце на располагању.


Током паузе, шеф стручног штаба Драгомир Окука и његови сарадници инсистирали су на јаким тренинзима. Уз то, савладана је Бачку у тренинг утакмици (2:0), али игра, посебно у првих 45 минута, није била добра.

- Чукарички има веома добар тим,тврдим да га имамо и ми. У Суперлиги нема велике разлике између екипа које су у врху табеле и осталих и због тога је јако важно да у утакмицу уђемо храбро и с правим размишљањем.Детаљи могу да пресуде о томе ко ће се радовати, а ко туговати. Сигурно је да нисмо срећни што се тренутно налазимо на седмом месту и убеђен сам да ћемо учинити све што је до нас да поправимо бодовни салдо. Пред нама је још пуно утакмица, ништа није изгубљено, самим тим ни прилика да остваримо циљ с којим смо ушли у такмичење, а који је везан за пласман у Европу. Управо зато, пуно би нам значило уколико бисмо успели да се у петак радујемо на Бановом брду, јер у случају победе показали бисмо да као екипа можемо пуно.

Војводина је у прошлих 11 утакмица постигла 11 голова, што сведочи о чињеници да нападачи, а међу њима је и Винсент Езе, нису били на нивоу. Да би се покренули и почели успон на табели, морају да стварају више прилика и чешће погађају мрежу ривала. То звучи просто када се каже, али је много теже спровести  дело у праксу.

- Прошли пут сам постигао четири гола и с позитивним ставом чекам утакмицу. Учинићу све да што чешће улазим у прилике и да реализујем неку од њих. Искрено, нисам задовољан својим досадашњим учинком, јер знам да су само два постигнута гола и две асистенције мало за учинак нападача. Верујем да на сличан начин размишљају и моји саиграчи и да ћемо, заједничким напором, жељом и мотивом почети да остварујемо боље резултате од ових које смо до сада бележили. Оптимиста сам и верујем да ћемо у петак прославити освајање сва три бода – поручио је Винсент Езе.

Утакмица Чукарички - Војводина игра се у петак од 17.30 часова, уз пренос на првом програму ТВ Арена спорт.

Фудбалери Војводине после данашњег тренинга одлазе у Београд, а тренер Окука ће непосредно пред полазак одредити 18 играча који ће бити у конкуренцији за утакмицу. 

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести