Фантастичан преокрет Ливерпула против Барсе за финале ЛШ

ЛИВЕРПУЛ: Фудбалери Ливерпула направили су један од највећих преокрета у историји Лиге шампиона и победом вечерас над Барселоном са 4:0 (1:0) на Енфилду пласирали се у финале.
d
Фото: EPA/NEIL HALL

После пораза 3:0 на Ноу Кампу, Ливерпул је на фантастичан начин надокнадио заостатак и головима Дивока Оригија у 7. и 79, и резервисте Жоржиња Вајналдума у 54. и 56. минуту, изборио визу за Мадрид и борбу за шесту титулу првака Европе.

Без Мохамеда Салаха и Роберта Фирмина "црвени" су режирали сензацију, сличној оној из чувеног финала ЛШ 2005. године против Милана, и приредили нови кошмар Каталонцима, након што су и прошле године на идентичан начин испали од Роме.

Пресудан моменат за друго узастопно финале Ливерпула био је четврти гол, када је Трент-Александер Арнолд "продао фору" из корнера и на брзину ухватио "на спавању" одбрану Барселоне приликом егзекуције Оригија за ерупцију на трибинама Енфилда.

Ливерпул у борби за пехар чека сутра бољег из реванша Ајакса и Тотенхема (1:0), у финалу које је заказано за 1. јун на стадиону Ванда Метрополитано.

Суарез: Играчи су кривци, примили смо гол као деца...

ЛИВЕРПУЛ: Нападач Барселоне Луис Суарез био је самокритичан после елиминације од Ливерпула у полуфиналу Лиге шампиона и поручио да његов тим не сме да понавља грешке из прошлости, односно случај исти као против Роме.

Бивши Суарезов клуб успео је на Енфилду да слави 4:0 и надокнади три гола разлике из Каталоније, за пласман у финале у Мадриду.

"Морамо да будемо самокритични, други пут нам се дешава иста ствар. Не смемо да правимо такве грешке у низу, морамо да претрпимо критике због тога и погледамо шта смо лоше радили. Мислили смо да је све готово", рекао је Суарез новинарима после меча.

Уругвајски фудбалер сматра да је највећа одговорност на играчима Барселоне, а не на тренеру Ернестеу Валвердеу.

"Ми смо они који играју, тренер је направио исту тактику као за први меч. Ми, играчи морамо да будемо свесни своје игре. Нисмо били тим и морамо да се извинимо за приступ навијачима, породицама, свима..".

Четврти погодак, када је Трент-Александер Арнолд извео корнер на брзину и избацио самог Дивока Оригија пред гол, описао је као неприхватљив за Барселону.

"Примили смо гол као да смо деца. Морамо да схватимо да смо заслужили кишу критика. Тужни смо, осећамо бол и фрустрацију, морамо да истрпимо метак у груди", сликовито је описао Суарез.

Барселона је ове сезоне одбранила титулу шампиона Шпаније, а има још прилику за трофеј Купа краља јер је 25. маја чека финале са Валенсијом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести