ФЦ „Вујадин Бошков'' у Ветернику добија терен с вештачком травом

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, у присуству председника Покрајинске владе Игора Мировића, потписали су Уговор о финансирању програма ''Опремање фудбалског терена при фудбалском центру ''Вујадин Бошков'' у Ветернику''. Покрајински секретаријат финансираће тај Програм са 45 милиона динара.
v
Фото: novisad.rs

Захваљујем се Покрајинској влади на подршци у области спорта и честитам ФК ''Војводина'' на инвестицији коју ћемо заједно спровести, а чији је Покрајина финансијер. Први пут ФК ''Војводина'' имаће прави, квалитетан терен, ограду, јавну расвету, рефлекторе, односно најбоље услове за тренирање и за првотимце и за најмлађе селекције. Спорт је најбољи процес социјализације, а много тога се врти око фудбала. Фудбалски центар ''Вујадин Бошков'' је заслужио да има терене као у Холандији. Овај пројекат је још једна коцкица у заједничком мозаику Покрајине и Града, а много тога нас у будућности очекује, јер нам је циљ да развијамо овај део Србије. Као Град уређујемо Позоришни трг, од Успенске цркве до Градске куће, а Покрајина сређује Српско народно позориште које ће заблистати новим сјајем, нагласио је Вучевић.

Према речима Мировића, до краја године биће завршен најсавременији терен, а тиме ће се допринети стварању генерација нових спортских асова.

Фото: vojvodina.gov.rs

Јако је важно помоћи Омладинску фудбалску школу у ФК „Вујадин Бошков“ терен пет биће потпуно уређен, а реч је о школи коју су похађали Сергеј Милинковић Савић, Душан Тадић и други. Заједничким снагама даћемо додатни импулс српском фудбалу, изјавио је Мировић.

ФК ''Војводина'' има дугу традицију, основана је 1914. године, а ми као Новосађани имамо обавезу да тај клуб помогнемо. Пре две године смо обновили фудбалски терен у Суботици, током ове и наредне завршавамо терен и стадион у Зрењанину, а до краја 2021. ћемо помоћи комунално уређење новог спортског комплекса у Бачкој Тополи, који се гради приватним средствима и средствима мађарске Владе, изјавио је Мировић.

Председник ФК ''Војводина'' Драгољуб Самарџић захвалио се руководству Града и Покрајине на томе што препознају потребе клуба.

Изградњом терена са вештачком травом продужићемо активности на много више сати, што нам је преко потребно. Осим првотимаца, тај терен ће користити омладинци који траже свој простор. Они вредно раде и надају са да ће једног дана постићи врхунске резултате, али најважније је што ће постати здрави и добри људи, физички и ментално спремни за живот, закључио је Самарџић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести