Феноменална партија Јапана и Сенегала, свакоме по бод (2:2)

У веома занимљивој утакмици Јапан и Сенегал одиграли су нерешено 2:2 и поделили бодове. Обе екипе у Груп Х сада имају по четири бода.
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
Фото: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

На почетку утакмице, Сенегал је почео снажно да напада Јапан. Створио је неколико изгледних шанси и притисак се исплатио већ у 12. минуту.

Садио Мане се уз мало среће уписао у стрелце. Након ударца с леве стране голман Кавашима је одбио лопту у Манеа, који је стајао корак испред њега. Лопта се потом одбила од Сенегалца у мрежу. 

Јапан се није предаво, иако је Сенегаа изгледао као опаснија екипа. У 34. минуту Јапанци су стигли до изједначења. Сјајна акција и пробој Нагатома по ивици шеснаестерца, кренуо је у средину и успут оставио лопту Инуију, који је одмах опалио у даљи, десни угао за 1:1!

Фото: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

У другом полувремену, борба се још више распламсава. Прете и једни и други. Најпре две шансе за Сенегал, обе за Нијанга, а онда  две прилике за Јапан. Осаке је био сам испред голмана али није ни закачио лопту која му је била упућена у петерац, Потом је Инуи сјајно шутирао искоса са леве стране и погодио пречку.

 А онда, као што то обично бива, стигла их је казна. 

У 71. минуту  фудбалери Сенегала су одиграли прелепу акцију. Сабали је мајсторски усред казненог простора Јапана гурнуо лопту пред гол до Нианга, а овај је петом пропустио на другу страну до Вегеа који сјајним ударцем искоса погађа мрежу Јапана за 2:1

Потом у игру за Јапан улази ведета Кеисуке Хонда. Испало је да им је та промена управо требала. Само неколико минута касније, у 78. минуту игре Осако је с врха шеснаестерца послао високу лопту на другу стативу, голман је излетио с линије, а Инуи је уштопао лопту и проследио у средину где је Хонда закуцао у гол за 2:2!

Фото: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

До краја утакмице било је прилика али не и голова. У мечу два равноправна противника дошло је до поделе бодова.

Вечерас, у својеврсном дербију зачеља, играју Пољска и Колумбија које до сада немају бодова.

 С. П.

Фото: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести